• Лековитост
  Топла лековита вода Нишке Бање са просечном температуром од 37Ц природно обогаћена гасом радона, у комбинацијама са другим терапијама помаже код лечења: кардиоваскуларних обољења, свих облика повишеног крвног притиска, реуматских обољења, изузетно повољно делује на рехабилитације стања након: прелома костију и ишчашења зглобова, централне одузетоси и операција кичме оштећења крвних судова и др.
 • Бањски медицински дан обухвата
  - Смештај
  - Исхрану
  - Лечење и дијагностику (тест оптерећења, одређене лабораторијске анализе које улазе у цену бањског дана) - терапијске процедуре које улазе у цену бањског дана
 • Смештај
  Институт "Нишка Бања" располаже следећим смештајним капацитетима:
  - Стационар Радон - 300 лежаја
  - Стационар Зеленгора - 160 лежаја
  - Стационар Терме - 100 лежаја

ДИЈАГ.СРОДНЕ ГРУПЕ

КОНТАКТИ

МРИ

МРИ преглед се заказује сваког радног дана од 09:00ч до 14:30ч лично на одељењу дијагностике у Институту „Нишка Бања“, стационар „Радон“(III спрат, шалтер) или телефонским позивом на следећи број: 018/502 - 242.

За заказивање је потребно дати своје личне податке и број телефона, као и име одговарајућег специјалисте који индикује овај преглед.

Пацијент добија термин МРИ прегледа.

Неосигурана лица, лица без овереног упута и осигурана лица која желе преглед мимо листе чекања, на сопствени захтев, могу остварити преглед о сопственом трошку, без могућности за рефундацију средстава од надлежног фонда.

Заказаног дана пацијент треба да се јави на шалтер дијагностике у Институту „Нишка Бања“ стационар „Радон“ (III спрат), 15 минута пре заказаног термина.

 

Приликом доласка на преглед са собом понети:

 1. оверену здравствену књижицу;
 2. личну карту;
 3. Извештај лекара специјалисте који тражи преглед;
 4. Оверен упут од стране надлежног фонда;
 5. Целокупну медицинску документацију.

Пре уласка у МРИ кабинет неопходно је да пацијенти искључе мобилне телефоне.

Контраиндикације за преглед су: „pace maker“ апарат и метална страна тела у регији од интереса. 

Преглед се ради у лежећем или седећем положају, зависно од регије снимања, комфоран је с обзиром да се зглоб од интереса пласира у отвор апарата а остатак тела је ван. Преглед не изазива клаустрофобију. Апарат за магнетну резонанцу периферних зглобова Esaote O-scan 0.3Т има могућност прегледа колена, потколеница, стопала, лакта, подлактице и шаке. Преглед је безболан и није штетан по људски организам тј. без доказаних штетних биолошких ефеката и захтева велико стрпљење пацијента. Време трајања прегледа је од 15 до 60 минута.

 

   

MRI NIJE U FUNKCIJI DO DALJNJEG!