Obeležen Svetski dan velnesa

U Institutu „Niška BanjaGlobal Wellness Day (Svetski dan velnesa) obeležen je 11. juna 2021. godine od 10h do 11h, na terasi IV sprata stacionara „Radon u saradnji sa GWD Serbia, sa posebnim akcentom na mentalni segment velnesa i dobrobiti koje velnes ima na mentalno zdravlje ljudi.

Zbog trenutne epidemiološke situacije nije bilo javnog časa vežbanja, već su fizioterapeuti Instituta prikazivali ciljane vežbe, koje mogu pomoći da se telo dovede u stanje kompletnog fizičkog i mentalnog blagostanja. Nakon pokazanih vežbi, fizioterapeuti su krenuli u relaksacionu šetnju našim Stazama zdravlja.

Ovakva vrsta fizičke aktivnosti uz korišćenje velnes tretmana našeg Wellnes & Spa centra „Sense, veoma je važna za uspostavljanje balansa u našem organizmu.  Fizička aktivnost i blagodeti termomineralne vode u okviru mentalnog velnesa su od izuzetnog značaja ukoliko je neko preležao virus COVID-19, jer poboljšavaju kondiciju, odstranjuju ubrzani zamor, povećavaju snagu mišića, poboljšavaju balans i koordinaciju, smanjuju stres, popravljaju raspoloženje i povećavaju samopouzdanje.

Naime, u prethodnom periodu korisnici usluga Instituta sa kojima smo u kontaktu, a koji su preležali COVID-19, u veoma velikom procentu primećuju da se nakon oporavka suočavaju sa fizičkim, kognitivnim ili mentalnim zdravstvenim problemima, zbog čega im je smanjeno funkcionisanje u aktivnostima svakodnevnog života.

Kako je naša želja da poboljšamo kvalitet života naših klijenata, menadžment Instituta kreirao je dva programa za one koji su preležali korona virus. Prvi je program ispitivanja i pružanja našim klijentima mogućnost specijalizovane dijagnostike kardiovaskularnog sistema u trajanju od 5 dana. Drugi je program rehabilitacije klijenata sa individualnim pristupom u trajanju od 10 ili 14 dana.