Обележен Светски дан велнеса

У Институту „Нишка Бања” Global Wellness Day (Светски дан велнеса) обележен је 11. јуна 2021. године од 10ч до 11чна тераси ИВ спрата стационара „Радон” у сарадњи са GWD Србија, са посебним акцентом на ментални сегмент велнеса и добробити које велнес има на ментално здравље људи.

Због тренутне епидемиолошке ситуације није било јавног часа вежбања, већ су физиотерапеути Института приказивали циљане вежбе, које могу помоћи да се тело доведе у стање комплетног физичког и менталног благостања. Након показаних вежби, физиотерапеути су кренули у релаксациону шетњу нашим Стазама здравља.

Оваква врста физичке активности уз коришћење велнес третмана нашег Велнес и Спа центра „Sense, веома је важна за успостављање баланса у нашем организму.  Физичка активност и благодети термоминералне воде у оквиру менталног велнеса су од изузетног значаја уколико је неко прележао вирус COVID-19, јер побољшавају кондицију, одстрањују убрзани замор, повећавају снагу мишића, побољшавају баланс и координацију, смањују стрес, поправљају расположење и повећавају самопоуздање.

Наиме, у претходном периоду корисници услуга Института са којима смо у контакту, а који су прележали COVID-19, у веома великом проценту примећују да се након опоравка суочавају са физичким, когнитивним или менталним здравственим проблемима, због чега им је смањено функционисање у активностима свакодневног живота.

Како је наша жеља да побољшамо квалитет живота наших клијената, менаџмент Института креирао је два програма за оне који су прележали корона вирус. Први је програм испитивања и пружања нашим клијентима могућност специјализоване дијагностике кардиоваскуларног система у трајању од 5 дана. Други је програм рехабилитације клијената са индивидуалним приступом у трајању од 10 или 14 дана.