Međunarodni dan fizioterapeuta u znaku artritisa

U duhu teme ovogodišnjeg Međunarodnog dana fizioterapeuta, Rehabilitacija obolelih od artritisa, fizioterapeuti Instituta „Niška Banja” su na terasi stacionara „Radon” demonstrirali set vežbi koje se u Institutu sprovode kod reumatoloških pacijenata. Doprinos fizioterapeuta u lečenju pacijentata obolelih od reumatoloških bolesti, kao i očuvanju celokupnog zdravlja ljudi nemerljiv je, jer Institut za lečenje i rehabilitaciju „Niška Banja” kontinuirano razvija nove metoda pristupa i lečenja.

Kako je sve više osoba koje se bore sa problemom gojaznosti, ovom prilikom prisutnima su prezentovane i vežbe za prevenciju gojaznosti. Naši fizioterapeuti pokazali su vežbe za poboljšanje kondicije, povećanje obima pokreta i snage mišića, kao i vežbe za poboljšanje balansa i koordinacije. Za prevenciju bilo koje bolesti izuzetno je važno voditi računa i o svom mentalnom zdravlju. kako u pogledu redukcije stresa i poboljšanja celokupne energije organizma, tako i u pogledu jačanja samopouzdanja, zaključak je naših fizioterapeuta.

Proslavom dana fizioterapeuta 8. septembra svake godine obeležava se jedinstvo i solidarnost fizioterapeutske zajednice širom sveta.