Svetski dan borbe protiv artritisa 2019.

Nišlije su ovogodišnji Svetski dan borbe protiv artritisa obeležile dan ranije, 11. oktobra, pod sloganom „Ne odlaži, vreme je za rad. Tog sunčanog jutra najaktivniji članovi podružnice Niš okupili su se u Niškoj Banji kako bi sve pripremili za početak programa i predavanja na otvorenom. Predsednica Udruženja podružnice Niš je vrednim članovima uručila bele majice sa slikom i natpisom „World Arthritis Day 12. october”.

Program je počeo tačno u podne. Uvodnu reč imala je predsednica podružnice Niš Danijela Janković. Zatim se dr Jovan Nedović, načelnik Klinike za reumatologiju Instituta Niška Banja, obratio prisutnima i govorio o sistemskim bolestima zglobova i o najsavremenijim lekovima i metodama lečenja. Nakon izlaganja dr Nedovića, svi zainteresovani članovi publike imali su priliku da postavljaju pitanja lekarima, medicinskom osoblju, kao i našim članovima Udruženja.

Uz posluženje i osmehe, članovi Udruženja su se fotografisali za uspomenu i još jednom dokazali da su ovakva druženja veoma značajna za sve nas, kao i za članove naših porodica.

Autor izveštaja:

Katarina Stojković,
članica udruženja ORS podružnica