Institut „Niška Banja” obeležio Svetski dan fizioterapeuta

Od 1951. godine se u čitavom svetu 8. septembra obeležava Međunarodni dan fizioterapeuta, sa ciljem da se javnosti skrene pažnja na ulogu koju fizioterapeuti imaju u prevenciji, lečenju, očuvanju zdravlja i poboljšanju kvaliteta života. Fizioterapeuti pomažu povređenim i bolesnim ljudima da povećaju pokretljivost zglobova i na taj način ublaže ili u potpunosti spreče trajne posledice povreda ili bolesti.

Manifestacija povodom obeležavanja Dana fizioterapeuta ove godine održana je na dve lokacije: na terasi stacionara „Radon” 8. septembra i u tržnom centru „Delta Planet” u okviru Međunarodnog sajma turizma 9. septembra.

Moto manifestacije bio je Pokreni se, oseti život. Fizioterapeuti Instituta su kroz zajednički čas vežbanja prezentovali vežbe za lep početak radnog dana i ukazali na značaj fizičke aktivnosti u lečenju kardiovaskularnih i reumatoloških bolesti, na značaj prevencije gojaznosti, poboljšanje fizičke kondicije i ublažavanje psihičke napetosti.

Na terasi stacionara „Radon” javnom času vežbanja prisustvovali su svi zaposleni Instituta „Niška Banja”, učenici srednje medicinske škole „Dr Miodrag Lazić” i učenici škole „Mode i lepote”, koji profesionalnu praksu pohađaju u našem Institutu.

U okviru Međunarodnog sajma turizma podeljen je promotivni materijal o lečenju kardiovaskularnih bolesti, lečenju osteoporoze, kao i o zaštitnim položajima za kičmeni stub nakon ugradnje endoproteze kuka. Takođe, posetioci su imali prilike da čuju više o uslugama koje pruža Wellness & Spa centar „Sense” i novootvoreni Velnes Studio – Bazen br. 3.

Institut „Niška Banja“ obeležio Dan fizioterapeuta

Međunarodni dan fizioterapeuta i javni čas vežbanja u Niškoj Banji

Institut Niška Banja obeležio Međunarodni dan fizioterapeuta