Institut na Sajmu turizma u Novom Sadu

Institut „Niška Banja učestvovao je na 53. Međunarodnom sajmu turizma u Novom Sadu, koji je održan od 15. do 19. novembra 2022. godine u hali „Master. Tokom tri dana predstavile su se turističke agencije, turističke organizacije, institucije, poslovna udruženja, turoperateri, hoteli, banje, nacionalni parkovi, osiguravajuće kuće, javna preduzeća, vinarije i destilerije, mali proizvođači hrane i pića.

Ovo je drugi po značaju turistički događaj u zemlji i regionu jugoistočne Evrope, sajam sa dugom tradicijom, regionalnim ugledom i poverenjem učesnika i posetilaca. Drugi je veliki turistički događaj u regionu koji je pokazao da je turizam adaptabilna industrija u vremenu pandemije i ratnih kriza. Celodnevna dešavanja, pregršt interaktivnih sadržaja, prezentacije, promocije, konferencije, degustacije i ove godine učinili su ovaj veliki sajamski događaj podjednako privlačnim za poslovne posetioce kao i najširu publiku.

Izrazito veliko interesovanje vladalo je za ponude u vezi sa domaćim turizmom, za turističke kapacitete i destinacije u Srbiji.

Ove godine je Institut nastupio sa Turističkom organizacijom grada Niša, Opštinom Niška Banja i drugim turističkim poslenicima iz našeg grada. Prezentovane su sve usluge Instituta, sa posebnim akcentom na novootvoreni Velnes Studio – Bazen broj 3. Institut je promovisao nove, kao i postojeće pakete, već dobro poznate našim klijentima.

Štand Instituta posetio je veliki broj građana, kao i predstavnici sindikata i kompanija sa kojima su vođeni razgovori o dolasku njihovih radnika, kao i predstavnici turističkih agencija. Pokazano je veliko interesovanje za ponudu i usluge Instituta „Niška Banja.

Takođe smo naše ponude i moguće načine saradnje, prezentovali u poslovnim prostorijama brojnih sindikata i kompanija.

53. Međunarodni sajam turizma u Novom Sadu održan je uz učešće 250 izlagača iz: Crne Gore (zemlja partner sajma), Bosne i Hercegovine, Republike Srpske, Severne Makedonije, Hrvatske, Slovenije, Mađarske, Turske, Rumunije, Kipra, Bugarske, Iraka, Austrije i Srbije.