Светски дан борбе против артритиса 2019.

Нишлије су овогодишњи Светски дан борбе против артритиса обележиле дан раније, 11. октобра, под слоганом „Не одлажи, време је за рад”. Тог сунчаног јутра најактивнији чланови подружнице Ниш окупили су се у Нишкој Бањи како би све припремили за почетак програма и предавања на отвореном. Председница Удружења подружнице Ниш је вредним члановима уручила беле мајице са сликом и натписом „World Arthritis Day 12. оцтобер”.

Програм је почео тачно у подне. Уводну реч имала је председница подружнице Ниш Данијела Јанковић. Затим се др Јован Недовић, начелник Клинике за реуматологију Института Нишка Бања, обратио присутнима и говорио о системским болестима зглобова и о најсавременијим лековима и методама лечења. Након излагања др Недовића, сви заинтересовани чланови публике имали су прилику да постављају питања лекарима, медицинском особљу, као и нашим члановима Удружења.

Уз послужење и осмехе, чланови Удружења су се фотографисали за успомену и још једном доказали да су оваква дружења веома значајна за све нас, као и за чланове наших породица.

Аутор извештаја:

Катарина Стојковић,
чланица удружења ОРС подружница