Институт „Нишка Бања” обележио Светски дан физиотерапеута

Од 1951. године се у читавом свету 8. септембра обележава Међународни дан физиотерапеута, са циљем да се јавности скрене пажња на улогу коју физиотерапеути имају у превенцији, лечењу, очувању здравља и побољшању квалитета живота. Физиотерапеути помажу повређеним и болесним људима да повећају покретљивост зглобова и на тај начин ублаже или у потпуности спрече трајне последице повреда или болести.

Манифестација поводом обележавања Дана физиотерапеута ове године одржана је на две локације: на тераси стационара „Радон” 8. септембра и у тржном центру „Delta Planet” у оквиру Међународног сајма туризма 9. септембра.

Мото манифестације био је Покрени се, осети живот. Физиотерапеути Института су кроз заједнички час вежбања презентовали вежбе за леп почетак радног дана и указали на значај физичке активности у лечењу кардиоваскуларних и реуматолошких болести, на значај превенције гојазности, побољшање физичке кондиције и ублажавање психичке напетости.

На тераси стационара „Радон” јавном часу вежбања присуствовали су сви запослени Института „Нишка Бања”, ученици средње медицинске школе „Др Миодраг Лазић” и ученици школе „Моде и лепоте”, који професионалну праксу похађају у нашем Институту.

У оквиру Међународног сајма туризма подељен је промотивни материјал о лечењу кардиоваскуларних болести, лечењу остеопорозе, као и о заштитним положајима за кичмени стуб након уградње ендопротезе кука. Такође, посетиоци су имали прилике да чују више о услугама које пружа Велнес & Спа центар „Sense” и новоотворени Велнес Студио – Базен бр. 3.

Institut „Niška Banja“ obeležio Dan fizioterapeuta

Međunarodni dan fizioterapeuta i javni čas vežbanja u Niškoj Banji

Institut Niška Banja obeležio Međunarodni dan fizioterapeuta