Захвалница Удружења ОРС

Удружењe оболелих од реуматских болести ОРС – Подружница Ниш

Директору Института за лечење и рехабилитацију „Нишка Бања”

Проф. др Марини Дељанин Илић

 

 

Поштована директорка,

Пре свега, желим да Вам се искрено захвалим у име Удружења оболелих од реуматских болести ОРС – Подружница Ниш. Поред огромног терата које је целокупно људство свих здравствених институција, а посебно запослених у Инсититуту „Нишка Бања” поднело, Ваши лекари и комплетно медицинско особље је показало изузетан труд и посвећеност пацијентима. Верујемо да је чињеница да су Радон и Зеленгора били КОВИД-19 болнице од Вас захтевало бржу реакцију и пуну посвећеност у спречавању даљег ширења вируса.

Овим путем се у име свих Ваших пацијената захваљујемо за све што сте учинили за нас и поред веома специфичне ситуације у којој смо се сви нашли. Посебно се захваљујемо БИОЛОШКОМ КАБИНЕТУ који је у току пандемије радио беспрекорно па нико од пацијената није остао ускраћен за лек или битну информацију. Заједничком сарадњом са Вашим лекарима и медицинским особљем смо одговорили на све страхове, бриге и недоумице пацијената, саветовали се групно и индивидуално о свим даљим корацима седам дана у недељи. У томе нам је значајно помогло искуство и контакти седишта Удружења и председница прим. др Мирјана Лапчевић.

Да сви надљудски напори остану упамћени, испред Удружења оболелих од реуматских болести ОРС – Подружница Ниш јавно похваљујем:

  • Мр. сци. мед. др Јована Недовића који је био дежурни реуматолог,
  • Доц. др Соњу Стојановић која је одговарала на сва питања и проблеме наших чланова и свих оболелих од РБ којима је била потребна помоћ,
  • м.т. Милоша Цекића који је био у сталној комуникацији са оболелима преко Вибер групе и давао обавештења и информације које су биле од пресудног значаја током пандемије,
  • вишу мед. сестру Ивану Костић која је телефоном обавештавала и давала инструкције када и како да дођемо за терапију,
  • мед. сестру Аницу Ђокић која је давала информације телефоном и заказивала хитне прегледе и
  • мед. сестру Ивану Стојановић.

Ово није коначна листа људи, нити активности у којима смо подржани током пандемије. Користим прилику да предложим да наведени буду похваљени.

У нади да ћемо наставити успешну сарадњу, срдачно Вас поздављам.

 

С поштовањем,

Председница Удружења оболелих од реуматских болести ОРС – Подружница Ниш,

Данијела Јанковић дипл. инж. техн.