Запажен наступ Института „Нишка Бања” на Сајму туризма у Београду

Под слоганом „Кад је одмор није тешко” од 23. до 26. фебруара 2023. године у Београду одржана је најзначајнија туристичка манифестација у земљи и региону, 44. Међународни сајам туризма. Сајам се, попут самог туризма, константно иновира и прилагођава туристичким приликама и пословној клими у бранши, како би се задовољила непрекидна жеља људи за путовањима и трагање посетилаца за новим дестинацијама. Традиционално, на сајму су учествовале најзначајније туристичке агенције, удружења и организације, хотели, здравствени центри у нашим бањама, туристичке организације, транспортне компаније и међународни тур-оператори.

Догађај је почео наступом Слободана Тркуље и бенда Балканополис, креативног амбасадора националне платформе Србија Ствара. Приказан је видео Туристичке организације Србије „Доживи Србију” који је представио природне лепоте, богату гастрономску понуду и гостољубиве људе, који су неспорни квалитет у промоцији доживљаја који нуди Србија као туристичка дестинација.

Свечано отварајући 44. Међународни сајам туризма, председник Републике Србије Александар Вучић рекао је да ће све који дођу у Србију осећати добродошлицу, и указао да је Србија у последњих неколико година направила велике помаке у туризму а да је у 2022. имала приход од 2,5 милијарде долара, што је 3,5 пута више него пре 10 година. Председник је навео да је у првих месец и по дана ове године број долазака страних туриста у Србију повећан за 53 одсто, а раст ноћења за 69 одсто у односу на исти период прошле године и да је „Србија прва у Европи по порасту броја туриста”. Он је најавио и да ће се Србија борити да Београд буде домаћин специјализоване ЕКСПО изложбе 2027. године, која би значила туристички бум за нашу земљу.

Ове године је Институт „Нишка Бања” имао заједнички наступ са Туристичком организацијом Ниша, а атрактиван изглед штанда привукао је велики број посетилаца како из целе Србије, тако и из иностранства. Институт је промовисао нове услуге које пружа у адаптираном објекту Велнес Студио – Базен број 3, који је отворен 2022. године уз финансијску помоћ Министарства трговине, туризма и телекомуникација Републике Србије. Такође, Институт је промовисао и постојеће медицинске пакете, већ добро познате верним клијентима.

 

У халама 1, 1А и хали 4 представило се око 350 излагача из 33 државе, преко 40 тур-оператора из земље и иностранства. Ове године, Сајам туризма и пратеће манифестације обишло је 40.000 посетилаца. Манифестацију је пратило око 1.000 акредитованих новинара из двадесетак земаља. Медијске куће које су пратиле учешће Института на овогодишњем сајму кроз форму репортаже су: Belle Amie ТВ, НТВ, ТВ Коперникус и Гуливер продукција из Крушевца (која емитује своје прилоге на преко 40 локалних телевизија у Србији). После свечаног отварања приликом обиласка сајма туризма, посету председника Републике Србије Александра Вучића штанду Института „Нишка Бања” и Туристичке организације Ниша, пратили су сви домаћи и страни медији (електронски и штампани), у директном преносу, као и извештавањем кроз репортаже и чланке.