Годишњи конгрес Удружења реуматолога Србије

Годишњи конгрес Удружења реуматолога Србије – УРЕС и Удружења оболелих од реуматских болести Србије – ОРС, одржан је од 14. до 17. септембра 2022. године у Београду. Научни програм чинили су: предконгресни семинар, заједничка сесија УРЕС/ОРС, пленарна предавања по позиву, усмена саопштења оригиналних радова, усмена и постер презентација оригиналних радова и приказа болесника, као и четири интерактивне радионице.


Из Института „Нишка Бања” у раду конгреса учествовало је осам лекара. У оквиру предконгресног акредитованог семинара „Псоријазни артритис од патогенезе до терапије”, доц. др Соња Стојановић одржала је предавање на тему: „Ефикасност конвенционалних лекова који мењају ток болести у псоријазном артритису”.

У раду интерактивне радионице „Приступ болеснику са Raynaudovim феноменом”, учествовали су као предавачи наши лекари доц. др Бојана Стаменковић, мр сци. мед. др Јован Недовић, доц. др Соња Стојановић и доц. др Валентина Живковић.

Др Јасмина Јоцић и др Новица Димић представили су своје радове у оквиру сесије усмених саопштења, док су др Миљана Шарац и др Јована Цветковић своје радове изложиле у постер сесији. Председница радне групе за реуматоидни артритис, доц. др Соња Стојановић, представила је брошуру за лекаре примарне здравствене заштите „Оптимална примена метотрексата у реуматологији”.

Доц. др Бојана Стаменковић добила је награду за највећи научни и стручни доприонос између два конгреса.