Годишњи конгрес Америчког удружења реуматолога

АCR (American College of Rheumatology) годишњи конгрес организован је од стране Америчког удружења реуматолога у главном граду државе Џорџије, Атланти, од 8. до 13. новембра 2019. године. Конгресу је присутвовало преко 16 000 реуматолога, здравствених техничара и преко 170 фармацеутских кућа из више од 100 земаља САД и Европе. Из нашег Института у раду конгреса учествовала је доц. др Бојана Стаменковић.

Основано 1934. године, АCR удружење броји преко 9500 лекара, других здравствених радника и научника широм света и подржава и побољшава едукацију, истраживања и клинички, практичан рад својих чланова. На конгресу се сваке године почетком новембра месеца промовишу најновија научна достигнућа, иновације у сфери медицине и фармацеутике и помаже у решавању одређених клиничких проблема уз тимски приступ.

На конгресу је изложено преко 500 предавања по позиву, едукативних семинара, преко 3000 посебно изабраних апстраката. Одржано је 20 симпозијума од стране фармацеутских кућа и 12 едукативних иновативних симпозијума са новим лековима – биолошким, биосличним и усмереним синтетским лековима, који се користе у различитим областима реуматологије данас. Учесници су имали прилике да учествују на бројним радионицама.

Сваки АCR/АRHP конгрес је нови стимуланс за даље бављење струком и науком, подстрек за нове идеје и планове који су усмерени ка новим научним достигнућима и, наравно, користан уџбеник за побољшање квалитета клиничког рада са најважнијим циљем који подразумева свакодневну несебичну помоћ реуматским болесницима.