Odlikovanje

Predsednik Aleksandar Vučić uručio je Zlatne medalje zdravstvenim radnicima za izuzetne zasluge i doprinos u borbi protiv epidemije korona virusa, koji su, povodom Sretenja, odlikovani Ukazom predsednika od 12. februara 2021.

„Nemojte da smetnete sa uma da i kod Srba, ali i kod drugih, ništa kraće od zahvalnosti ne traje, a naš je posao da se potrudimo da i odlikovanje koje ste dobili ostane večna zahvalnost za sve što ste učinili u teškim trenucima“, rekao je predsednik Srbije prilikom dodele odlikovanja.

Posebno smo ponosni što je među nagrađenima i zdrvstvenui radnik Instituta Niška Banja, doktor Marko Nikolić, kome je pripala  Zlatna medalja za zasluge, za njegovo nesebično zalaganje  u borbi za spašavanje života ljudi.

„Svako od vas je od danas poseban i drugačiji, nosilac odlikovanja Srbije. Nemate više pravo da se opuštate, ni u kafani, ni u restoranu, ni na bilo kom drugom mestu, jer ste nosioci najviših odlikovanja Republike Srbije. Morate da budete primer svima, i svi moraju da se ugledaju na vas. Ja sam siguran da ste zato i odlikovani – što imaju na koga i zašto da se ugledaju i od koga da nauče“, poručio je predsednik Vučić.