Institut ”Niška Banja” obeležio Svetski dan fizioterapeuta

Od 1951. godine se u čitavom svetu 8. septembra obeležava se Međunarodni dan fizioterapeuta, sa ciljem da se javnosti skrene pažnja na ulogu koju fizioterapeuti imaju u prevenciji, lečenju, očuvanju zdravlja i poboljšanju kvaliteta života. Oni pomažu povređenim i bolesnim ljudima da povećaju pokretljivost zglobova  i na taj način ublaže ili u potpunosti spreče trajne posledice povreda ili bolesti.

Manifestacija povodom obeležavanja Dana fizioterapeuta održana je:

08.09.2022.  u 10.00 –  terasa IV sprata stacionara “Radon”

09.09.2022. u 13.00 – u okviru Međunarodnog sajma turizma u tržnom centru “Delta planet”.

Moto manifestacije bio je POKRENI SE OSETI ŽIVOT. Fizioterapeuti Instituta su kroz zajednički čas vežbanja, prezentovali vežbe za lep početak radnog dana i ukazali na značaj fizičke aktivnosti u lečenju kardiovaskularnih i reumatoloških bolesti, prevenciju gojaznosti, poboljšanju fizičke kondicije i ublažavanju psihičke napetosti i jačanju otpornosti na stres bilo koje vrste.

Na terasi stacionara „Radon“ javnom času vežbanja prisustvovali su, osim fizioterapeuta, i svi zaposleni u Institutu”Niška Banja”, učenici srednje medicinske “Dr  Miodrag Lazić” i  škole “Mode i lepote”, koji profesionalnu praksu pohađaju u našem Institutu.

Na Sajmu turizma podeljen je promotivni materijal o lečenju kardiovaskularnih bolesnika, lečenju osteoporoze, o zaštitnim položajima za kičmeni stub i nakon ugrednje endoproteze kuka i uslugama koje pruža naš velnes centar i novootvoreni velnes stidio-bazen br. 3.