Obeležen SVETSKI DANA VELNESA-2021

SVETSKI DAN VELNESA – GLOBAL WELLNESS DAY

    U Institutu „Niška Banja“ Svetski dan velnesa – Global Wellness Day kao i svake godine, obeležen je 11.06.2021. (petak) od 10 – 11 h, na terasiIV sprata stacionara „Radon“ u saradnji sa GWD Serbia, sa posebnim akcentom na Mentalni velnes.

Zbog trenutne epidemiološke situacije, nije to biti javni čas vežbanja, već su klijentima, fizioterapeuti  Instituta prikazati  ciljane  vežbe, koje mogu pomoći  da se telo dovede u stanje kompletnog fizičkog i  mentalnog blagostanja. Nakon pokazanih vežbi fizioterapeuti su krenuli u relaksacionu šetnju našim „Stazama zdravlja“.

Ovakva vrsta fizičke aktivnosti uz korišćenje velnes tretmana našeg velnes centra“SENSE“, veoma je važna za uspostavljanje balansa u našem organizmu.  Fizička aktivnost i blagodeti termomineralne vode u okviru Mentalnog velnesa su od izuzetnog značaja ukoliko je neko preležao virus COVID-19, jer poboljšavaju kondiciju, odstranjuju ubrzani zamor, povećavaju snagu mišića, poboljšavaju balans i koordinaciju, smanjuju stres, popravljaju raspoloženje i  povećavaju samopouzdanje.

Naime u prethodnom periodu korisnici usluga Instituta sa kojima smo u kontaktu, a koji su preležali COVID-19, u veoma velikom procentu primećuju da se nakon oporavka suočavaju sa fizičkim, kognitivnim ili mentalnim zdravstvenim problemima, zbog čega im je smanjeno funkcionisanje u aktivnostima svakodnevnog života.
Kako je naša želja da poboljšamo kvalitet života naših klijenata, menadžment Instituta kreirao dva programa, za one koji su se lečili od korona virusa. Prvi je program ispitivanja i pružanja našim klijentima mogućnost specijalizovane dijagnostike kardiovaskularnog sistema u trajanju od 5 dana. Drugi je program rehabilitacije klijenata sa individualnim pristupom u trajanju od 10 ili 14 dana.