Svetski dan borbe protiv artritisa

Iako je svetski dan borbe protiv artritisa 12.oktobar, Nišlije su ga obeležile 11.oktobra u Niškoj Banji. Ove godine pod sloganom „Ne odlaži vreme je za rad“. Tog sunčanog jutra najaktivniji članovi podružnice Niš okupili su se u Niškoj Banji kako bi sve pripremili za početak programa i predavanja na otvorenom. Predsednica Udruženja podružnice Niš je vrednim članovima uručila bele majice sa slikom i natpisom „World Arthritis Day 12. october“.

Program je počeo tačno u podne. Uvodnu reč je imala predsednica podružnice Niš Danijela Janković. Zatim se dr Jovan Nedović, načelnik reumatologije Instituta Niška Banja, obratio prisutnima i govorio o sistemskim bolestima zglobova i o najsavremenijim lekovima i metodama lečenja. Nakon izlaganja dr Nedovića imali smo diskusiju. Svi zainteresovani i znatiželjni članovi publike su postavljali pitanja lekarima, medicinskom osoblju, kao i našim članovima Udruženja. Dobili su odgovore na postavljena pitanja, a zatim su se poslužili slatkišima i osvežavajućim napicima.

Članovi Udruženja su fotografisali veseli dobro organizovani skup kako bismo imali lepu uspomenu. Još jednom se pokazalo da su ovakva druženja veoma značajna za sve nas kao i za članove naših porodica.

Katarina Stojković,
članica udruženja ORS podružnica