Институт ”Нишка Бања” обележио Светски дан физиотерапеута

Од 1951. године се у читавом свету 8. септембра обележава се Међународни дан физиотерапеута, са циљем да се јавности скрене пажња на улогу коју физиотерапеути имају у превенцији, лечењу, очувању здравља и побољшању квалитета живота. Они помажу повређеним и болесним људима да повећају покретљивост зглобова  и на тај начин ублаже или у потпуности спрече трајне последице повреда или болести.

Манифестација поводом обележавања Дана физиотерапеута одржана је:

08.09.2022.  у 10.00 –  тераса ИВ спрата стационара “Радон”

09.09.2022. у 13.00 – у оквиру Међународног сајма туризма у тржном центру “Делта планет”.

Мото манифестације био је ПОКРЕНИ СЕ ОСЕТИ ЖИВОТ. Физиотерапеути Института су кроз заједнички час вежбања, презентовали вежбе за леп почетак радног дана и указали на значај физичке активности у лечењу кардиоваскуларних и реуматолошких болести, превенцију гојазности, побољшању физичке кондиције и ублажавању психичке напетости и јачању отпорности на стрес било које врсте.

На тераси стационара „Радон“ јавном часу вежбања присуствовали су, осим физиотерапеута, и сви запослени у Институту”Нишка Бања”, ученици средње медицинске “Др  Миодраг Лазић” и  школе “Моде и лепоте”, који професионалну праксу похађају у нашем Институту.

На Сајму туризма подељен је промотивни материјал о лечењу кардиоваскуларних болесника, лечењу остеопорозе, о заштитним положајима за кичмени стуб и након угредње ендопротезе кука и услугама које пружа наш велнес центар и новоотворени велнес стидио-базен бр. 3.