Обележен СВЕТСКИ ДАН ВЕЛНЕСА – 2021

СВЕТСКИ ДАН ВЕЛНЕСА – GLOBAL WELLNESS DAY

    У Институту „Нишка Бања“ Светски дан велнеса – Global Wellness Day као и сваке године, обележен је 11.06.2021. (петак) од 10 – 11 х, на терасиИВ спрата стационара „Радон“ у сарадњи са GWD Serbia, са посебним акцентом на Ментални велнес.

Због тренутне епидемиолошке ситуације, није то бити јавни час вежбања, већ су клијентима, физиотерапеути  Института приказати  циљане  вежбе, које могу помоћи  да се тело доведе у стање комплетног физичког и  менталног благостања. Након показаних вежби физиотерапеути су кренули у релаксациону шетњу нашим „Стазама здравља“.

Оваква врста физичке активности уз коришћење велнес третмана нашег велнес центра “SENSE“, веома је важна за успостављање баланса у нашем организму.  Физичка активност и благодети термоминералне воде у оквиру Менталног велнеса су од изузетног значаја уколико је неко прележао вирус COVID-19, јер побољшавају кондицију, одстрањују убрзани замор, повећавају снагу мишића, побољшавају баланс и координацију, смањују стрес, поправљају расположење и  повећавају самопоуздање.

Наиме у претходном периоду корисници услуга Института са којима смо у контакту, а који су прележали COVID-19, у веома великом проценту примећују да се након опоравка суочавају са физичким, когнитивним или менталним здравственим проблемима, због чега им је смањено функционисање у активностима свакодневног живота.
Како је наша жеља да побољшамо квалитет живота наших клијената, менаџмент Института креирао два програма, за оне који су се лечили од корона вируса. Први је програм испитивања и пружања нашим клијентима могућност специјализоване дијагностике кардиоваскуларног система у трајању од 5 дана. Други је програм рехабилитације клијената са индивидуалним приступом у трајању од 10 или 14 дана.