Светски дан борбе против артритиса

Иако је светски дан борбе против артритиса 12.октобар, Нишлије су га обележиле 11.октобра у Нишкој Бањи. Ове године под слоганом „Не одлажи време је за рад“. Тог сунчаног јутра најактивнији чланови подружнице Ниш окупили су се у Нишкој Бањи како би све припремили за почетак програма и предавања на отвореном. Председница Удружења подружнице Ниш је вредним члановима уручила беле мајице са сликом и натписом „World Arthritis Day 12. october“.

Програм је почео тачно у подне. Уводну реч је имала председница подружнице Ниш Данијела Јанковић. Затим се др Јован Недовић, начелник реуматологије Института Нишка Бања, обратио присутнима и говорио о системским болестима зглобова и о најсавременијим лековима и методама лечења. Након излагања др Недовића имали смо дискусију. Сви заинтересовани и знатижељни чланови публике су постављали питања лекарима, медицинском особљу, као и нашим члановима Удружења. Добили су одговоре на постављена питања, а затим су се послужили слаткишима и освежавајућим напицима.

Чланови Удружења су фотографисали весели добро организовани скуп како бисмо имали лепу успомену. Још једном се показало да су оваква дружења веома значајна за све нас као и за чланове наших породица.

Катарина Стојковић,
чланица удружења ОРС подружница