Одликовање

Председник Александар Вучић уручио је Златне медаље здравственим радницима за изузетне заслуге и допринос у борби против епидемије корона вируса, који су, поводом Сретења, одликовани Указом председника од 12. фебруара 2021.

„Немојте да сметнете са ума да и код Срба, али и код других, ништа краће од захвалности не траје, а наш је посао да се потрудимо да и одликовање које сте добили остане вечна захвалност за све што сте учинили у тешким тренуцима“, рекао је председник Србије приликом доделе одликовања.

Посебно смо поносни што је међу награђенима и здрвственуи радник Института Нишка Бања, доктор Марко Николић, коме је припала  Златна медаља за заслуге, за његово несебично залагање  у борби за спашавање живота људи.

„Свако од вас је од данас посебан и другачији, носилац одликовања Србије. Немате више право да се опуштате, ни у кафани, ни у ресторану, ни на било ком другом месту, јер сте носиоци највиших одликовања Републике Србије. Морате да будете пример свима, и сви морају да се угледају на вас. Ја сам сигуран да сте зато и одликовани – што имају на кога и зашто да се угледају и од кога да науче“, поручио је председник Вучић.