Међународни дан физиотерапеута у знаку артритиса

У духу теме овогодишњег Међународног дана физиотерапеута, Рехабилитација оболелих од артритиса, физиотерапеути Института „Нишка Бања” су на тераси стационара „Радон” демонстрирали сет вежби које се у Институту спроводе код реуматолошких пацијената. Допринос физиотерапеута у лечењу пацијената оболелих од реуматолошких болести, као и у очувању целокупног здравља људи немерљив је, јер Институт за лечење и рехабилитацију „Нишка Бања” континуирано развија нове метода приступа и лечења.

Како је све више особа које се боре са проблемом гојазности, овом приликом присутнима су презентоване и вежбе за превенцију гојазности. Наши физиотерапеути показали су вежбе за побољшање кондиције, повећање обима покрета и снаге мишића, као и вежбе за побољшање баланса и координације. За превенцију било које болести изузетно је важно водити рачуна и о свом менталном здрављу, како у погледу редукције стреса и побољшања целокупне енергије организма, тако и у погледу јачања самопоуздања, закључак је наших физиотерапеута.

Прославом дана физиотерапеута 8. септембра сваке године обележава се јединство и солидарност физиотерапеутске заједнице широм света.