Сви пацијенти смештени у Институту хране се у ресторанима објеката у којима су смештени. Исхрана пацијената није по принципу самопослуживања већ је храна сервирана на столу, што у многоме олакшава и побољшава комфор пацијената. За непокретне пацијенте, или оне којима лекар пропише исхрану у соби организован је транспорт и сервирање хране у соби пацијента.
Комплетна припрема хране, дистрибуција до удаљених објеката и послужење врши се у складу са HACCP системом према Codex alimentarius-u CAC/RCP 1-1969, Rev. 4-2003 како би се осигурало да храна буде безбедна за употребу и жељеног квалитета. На најекономичнији начин се управља средствима и залихама хране. Зато су добављачи хране проверени, поуздани, стабилног квалитета, брзи и тачни у преузетим роковима испоруке. Запослени који раде са храном су у потпуности обучени, квалификовани, способни и мотивисани за припрему хране према свим захтевима квалитета хране.
Храна се припрема у централној кухињи у објекту „Радон“ и она је капацитета 560 порција по оброку. Капацитети ресторана су: „Радон“ – до 290 места, „Зеленгора“ до 150 места, „Терме“ до 100 места. Пацијенти имају могућност избора јела, а пацијентима којима лекар пропише дијаталну исхрану добија дијеталну храну.