• Лековитост
  Топла лековита вода Нишке Бање са просечном температуром од 37Ц природно обогаћена гасом радона, у комбинацијама са другим терапијама помаже код лечења: кардиоваскуларних обољења, свих облика повишеног крвног притиска, реуматских обољења, изузетно повољно делује на рехабилитације стања након: прелома костију и ишчашења зглобова, централне одузетоси и операција кичме оштећења крвних судова и др.
 • Бањски медицински дан обухвата
  - Смештај
  - Исхрану
  - Лечење и дијагностику (тест оптерећења, одређене лабораторијске анализе које улазе у цену бањског дана) - терапијске процедуре које улазе у цену бањског дана
 • Смештај
  Институт "Нишка Бања" располаже следећим смештајним капацитетима:
  - Стационар Радон - 300 лежаја
  - Стационар Зеленгора - 160 лежаја
  - Стационар Терме - 100 лежаја

ДИЈАГ.СРОДНЕ ГРУПЕ

КОНТАКТИ

Ултразвук срца (Ехо)

Ехокардиографски преглед (ултразвук срца) се заказује сваког радног дана од 09:00ч до 14:30ч лично на одељењу кардиоваскуларне дијагностике у Институту „Нишка Бања“, стационар „Радон“ (III спрат, соба 302) или телефонским позивом на следеће бројеве: 018/502-260 или 018/502-207.
За заказивање је потребно дати своје личне податке и број телефона, као и име интернисте, односно кардиолога који индикује овај преглед.

Пацијент добија термин ехокардиографског прегледа.
Неосигурана лица, лица без овереног упута и осигурана лица која желе преглед мимо листе чекања, на сопствени захтев, могу остварити преглед о сопственом трошку, без могућности за рефундацију средстава од надлежног фонда.

Заказаног дана треба да се јавите на шалтер одељења кардиоваскуларне дијагностике у Институту „Нишка Бања“, стационар „Радон“ (III спрат), 15 минута пре заказаног термина.

 

Приликом доласка на преглед са собом понети:

 1. оверену здравствену књижицу;
 2. личну карту;
 3. извештај кардиолога или интернисте који тражи преглед;
 4. оверен упут од лекара опште праксе;
 5. предходни ЕХО и медицинску документацију(уколико поседује).

Пре уласка у ЕХО кабинет неопходно је да пацијенти искључе мобилне телефоне.

Преглед се ради у лежећем положају, пацијент је скинут до појаса, између сонде и тела пацијента се наноси водени гел. Сонда се поставља на одређене делове грудног коша у тзв. акустичне прозоре. Преглед је безболан и није штетан по људски организам тј. без доказаних штетних биолошких ефеката и захтева велико стрпљење како испитивача тако и пацијента. Просечно време трајања прегледа је до 30 мин.

Налаз се издаје одмах након прегледа.