• Лековитост
  Топла лековита вода Нишке Бање са просечном температуром од 37Ц природно обогаћена гасом радона, у комбинацијама са другим терапијама помаже код лечења: кардиоваскуларних обољења, свих облика повишеног крвног притиска, реуматских обољења, изузетно повољно делује на рехабилитације стања након: прелома костију и ишчашења зглобова, централне одузетоси и операција кичме оштећења крвних судова и др.
 • Бањски медицински дан обухвата
  - Смештај
  - Исхрану
  - Лечење и дијагностику (тест оптерећења, одређене лабораторијске анализе које улазе у цену бањског дана) - терапијске процедуре које улазе у цену бањског дана
 • Смештај
  Институт "Нишка Бања" располаже следећим смештајним капацитетима:
  - Стационар Радон - 300 лежаја
  - Стационар Зеленгора - 160 лежаја
  - Стационар Терме - 100 лежаја

ДИЈАГ.СРОДНЕ ГРУПЕ

КОНТАКТИ

Учешће Института на II Симпозијуму главних и одговорних сестара и здравствених техничара Србије

У организацији НАУЗРС, у термину од 19. до 22.03.2015. у Брзећу, одржан је II Симпозијум главних и одговорних сестара и здравствених техничара Србије, у циљу подизања нивоа знања и већег успеха у побољшању здравља у заједници. Тема  симпозијума је била „Здравствени радници у борби против масовних заразних болести“.

Физиотерапеут Јасминка Стојадиновић је кроз свој рад „Знацај физичке активности након прележаних заразних болести“ на најбољи начин презентовала рад Института „Нишка Бања“ и показала значај  и улогу физиотерапеута у превенцији, лечењу и рехабилитацији свих  могућих компликација које заразне болести могу да изазову.