• Лековитост
  Топла лековита вода Нишке Бање са просечном температуром од 37Ц природно обогаћена гасом радона, у комбинацијама са другим терапијама помаже код лечења: кардиоваскуларних обољења, свих облика повишеног крвног притиска, реуматских обољења, изузетно повољно делује на рехабилитације стања након: прелома костију и ишчашења зглобова, централне одузетоси и операција кичме оштећења крвних судова и др.
 • Бањски медицински дан обухвата
  - Смештај
  - Исхрану
  - Лечење и дијагностику (тест оптерећења, одређене лабораторијске анализе које улазе у цену бањског дана) - терапијске процедуре које улазе у цену бањског дана
 • Смештај
  Институт "Нишка Бања" располаже следећим смештајним капацитетима:
  - Стационар Радон - 300 лежаја
  - Стационар Зеленгора - 160 лежаја
  - Стационар Терме - 100 лежаја

ДИЈАГ.СРОДНЕ ГРУПЕ

КОНТАКТИ

Институт „Нишка Бања“ обележио „Светски дан борбе против остеопорозе“

У понедељак 24.10.2016. испред ТЦ „Калча“ у Нишу, Институт „Нишка Бања“ обележио је „Светски дан борбе против остеопорозе“.

Том приликом подељен је пропагандни материјал и корисни савети о исхрани, а лекари Института су разговарали са заинтересованим грађанима и путем тестова вршили процену ризика за остеопорозу. Физиотерапеути Института су саветима и практичним приказом вежби помагали грађанима у борби против ове болести.

 

Акцију је подржала и Управа града Ниша, у чије име су присуствовали градски Већник Светозар Алексов и Народни посланик Хаџи Милорад Стошић.