• Лековитост
  Топла лековита вода Нишке Бање са просечном температуром од 37Ц природно обогаћена гасом радона, у комбинацијама са другим терапијама помаже код лечења: кардиоваскуларних обољења, свих облика повишеног крвног притиска, реуматских обољења, изузетно повољно делује на рехабилитације стања након: прелома костију и ишчашења зглобова, централне одузетоси и операција кичме оштећења крвних судова и др.
 • Бањски медицински дан обухвата
  - Смештај
  - Исхрану
  - Лечење и дијагностику (тест оптерећења, одређене лабораторијске анализе које улазе у цену бањског дана) - терапијске процедуре које улазе у цену бањског дана
 • Смештај
  Институт "Нишка Бања" располаже следећим смештајним капацитетима:
  - Стационар Радон - 300 лежаја
  - Стационар Зеленгора - 160 лежаја
  - Стационар Терме - 100 лежаја

ДИЈАГ.СРОДНЕ ГРУПЕ

КОНТАКТИ

Институт „Нишка Бања“ 17. маја 2017. обележио Светски дан борбе против хипертензије

СВЕТСКИ ДАН БОРБЕ ПРОТИВ ХИПЕРТЕНЗИЈЕ обележен је у Институту "Нишка Бања" акцијом здравствених радника у среду, 17. маја 2017. године у стационару "Радон".

Лекари, медицинске сестре и физиотерапеути мерили су крвни притисак, разговарали са посетиоцима, одговарали на њихова питања, давали савете који се односе на све мере и активности везане за превенцију повишеног крвног притиска, израчунавали индекс телесне масе и подсећали болеснике зашто је битно да редовно узимају прописану терапију, да се редовно контролишу и воде здрав начин живота.