• Лековитост
  Топла лековита вода Нишке Бање са просечном температуром од 37Ц природно обогаћена гасом радона, у комбинацијама са другим терапијама помаже код лечења: кардиоваскуларних обољења, свих облика повишеног крвног притиска, реуматских обољења, изузетно повољно делује на рехабилитације стања након: прелома костију и ишчашења зглобова, централне одузетоси и операција кичме оштећења крвних судова и др.
 • Бањски медицински дан обухвата
  - Смештај
  - Исхрану
  - Лечење и дијагностику (тест оптерећења, одређене лабораторијске анализе које улазе у цену бањског дана) - терапијске процедуре које улазе у цену бањског дана
 • Смештај
  Институт "Нишка Бања" располаже следећим смештајним капацитетима:
  - Стационар Радон - 300 лежаја
  - Стационар Зеленгора - 160 лежаја
  - Стационар Терме - 100 лежаја

ДИЈАГ.СРОДНЕ ГРУПЕ

КОНТАКТИ

Светски дан борбе против артритиса и десетогодишњице постојања Удружења оболелих од реуматских болести Републике Србије (ОРС)

12.10.2017. године у Београду, у сали „Академија 28“, одржана је свечаност поводом Светског дана борбе против артритиса и десетогодишњице постојања Удружења оболелих од реуматских болести Републике Србије (ОРС).

Председница ОРС-а прим. др Мирјана Лапчевић истакла је да у Србији од артритиса болује око 30.000 одраслих и 2.000 деце, што је велики медицински али и социомедицински проблем. Истакла је да је основни циљ Удружења решавање медицинских али и осталих проблема који проистичу као последица овог хроничног оболења.

Након уметничког програма који су у потпуности припремили пацијенти са артритисом извршена је додела захвалница при чему је Захвалница ОРС-а додељена и Институту „Нишка Бања“, директорки Института проф. др Марини Дељанин Илић, начелнику Клинике за реуматологију мр сци. др Јовану Недовићу, као и већем броју лекара нашег Института у знак захвалности за подршку раду ОРС-а.