• Лековитост
  Топла лековита вода Нишке Бање са просечном температуром од 37Ц природно обогаћена гасом радона, у комбинацијама са другим терапијама помаже код лечења: кардиоваскуларних обољења, свих облика повишеног крвног притиска, реуматских обољења, изузетно повољно делује на рехабилитације стања након: прелома костију и ишчашења зглобова, централне одузетоси и операција кичме оштећења крвних судова и др.
 • Бањски медицински дан обухвата
  - Смештај
  - Исхрану
  - Лечење и дијагностику (тест оптерећења, одређене лабораторијске анализе које улазе у цену бањског дана) - терапијске процедуре које улазе у цену бањског дана
 • Смештај
  Институт "Нишка Бања" располаже следећим смештајним капацитетима:
  - Стационар Радон - 300 лежаја
  - Стационар Зеленгора - 160 лежаја
  - Стационар Терме - 100 лежаја

ДИЈАГ.СРОДНЕ ГРУПЕ

КОНТАКТИ

СИМПОЗИЈУМ НОВИНЕ У РЕУМАТОЛОГИЈИ 2014. ИНСТИТУТ

У ИНСТИТУТУ ЗА ЛЕЧЕЊЕ И РЕХАБИЛИТАЦИЈУ “НИШКА БАЊА” ОД 19. ДО 21. МАЈА ОДРЖАН ЈЕ СИМПОЗИЈУМ “НОВИНЕ У РЕУМАТОЛОГИЈИ 2014”

Институт за лечење и рехабилитацију „Нишка Бања“и ове, 2014.године организовао је  традиционални пролећни Симпозијум, који је ове године био посвећен реуматолошкој проблематици. Тема овог Симпозијума била је: “НОВИНЕ У РЕУМАТОЛОГИЈИ 2014“. Организовањем овогодишњег  Симпозијума Институт је настојао да сачува традицију пролећних Симпозијума, који се редовно организују од 1970. године.

Након организовања првог Симпозијума у Нишкој Бањи, 1966. године, наредних година уведена је традиција редовног њиховог одржавања сваке године. 1970., 1971. и 1972. године организована су по два Симпозијума годишње, а 1973. одлучено је  да се Симпозијуми одржавају једном годишње, тематски посвећени једне године реуматологији, а друге кардиологији.

Наши Симпозијуми традиционално окупљају специјалисте интерне медицине, физикалне медицине и рехабилитације, ортопедије, педијатрије, имунологе, лекаре опште медицине и друге који се баве реуматским болестима. Учесници Симпозијума, као и претходних година, били су лекари из свих реуматолошких центара у Србији (Институт за реуматологију у Београду, Клиника за реуматологију и имунологију ВМА у Београду, Нови Сад, Крагујевац...).

Научни одбор Симпозијума потрудио се да осмисли занимљив програм значајне научне и стручне вредности. На овогодишњем Симпозијуму водећи домаци научници и стручњаци су у оквиру 27 предавања по позиву, кроз седам сесија, изнели најновија искуства и ставове о занимљивим темама из реуматологије. Одабрани оригинални радови који су прошли рецензију Научног одбора Симпозијума, били су изнешени у виду постера. Низ изузетних предавача, добро осмишљене теме  предавања по позиву, оригинални радови као и пратећи програм Симпозијума допринели су одличној размени искустава и стицању савремених знања и ставова у области реуматологије. Представљање водича за најмасовније реуматске болести и планови нових пројеката и програма рада у области реуматологије били су представљени.

Свим колегама које су узеле учешће у раду Симпозијума и помогле да се брижно негована традиција одржавања пролећних Симпозијума у Институту „Нишка Бања“  очува, одајемо велико признање и захвалност.

 

Организациони одбор Симпозијума