• Лековитост
  Топла лековита вода Нишке Бање са просечном температуром од 37Ц природно обогаћена гасом радона, у комбинацијама са другим терапијама помаже код лечења: кардиоваскуларних обољења, свих облика повишеног крвног притиска, реуматских обољења, изузетно повољно делује на рехабилитације стања након: прелома костију и ишчашења зглобова, централне одузетоси и операција кичме оштећења крвних судова и др.
 • Бањски медицински дан обухвата
  - Смештај
  - Исхрану
  - Лечење и дијагностику (тест оптерећења, одређене лабораторијске анализе које улазе у цену бањског дана) - терапијске процедуре које улазе у цену бањског дана
 • Смештај
  Институт "Нишка Бања" располаже следећим смештајним капацитетима:
  - Стационар Радон - 300 лежаја
  - Стационар Зеленгора - 160 лежаја
  - Стационар Терме - 100 лежаја

ДИЈАГ.СРОДНЕ ГРУПЕ

КОНТАКТИ

Ресертификација ISO 9001:2015 и HACCP система

Институт „Нишка Бања“ је од 20.08. 2018. године  успешено спровео транзицију на нову верзију стандарда ISO 9001:2015 и ресертификациону проверу HACCP система.
Ресертификацију стандарда ISO 9001:2015 и HACCP система извршило је Сертификационо тело ТУВ Рхеинланд у периоду 27-29.6. 2018. године, када је провером утврђено да су сви захтеви ISO 9001:2015 и HACCP система испуњени. Након спроведеног оцјењивања утврђено је да се у нашој установи примјењује систем менаџмента квалитетом и  систем безбедности хране који су у складу са захтевима стандарда ИСО 9001:2015 и ХАЦЦП система  те нашој установи доделило сертификате којим се потврђује пружање здравствених услуга из области: Кардиологија и Кардиоваскуларне рехабилитације, Реуматологије, Хирургије (ортопедија), Физикалне медицине и рехабилитације и исхране пацијената.
Наша здравсвена установа  је своју сертификациону документацију ускладила са стандардима ISO 9001:2015 у процесу пружања здравствене заштите што је искорак у погледу квалитета, задовољства, сигурности  и безбедности  пружених здравствених услуга.
Применом стандарда ISO 9001:2015 и HACCP система евидентно је да тежимо ка  непрекидном унапређењу квалитета нашег рада, тежимо да задовољимо садашње и будуће здравствене потребе, захтеве и очекивања корисника здравствених услуга терцијарне и секундарне здравствене заштите.
Институт ће наставити да континуирано унапређује и побољшава процесе рада у пружању здравствених услуга чиме остаје једна од референтних ЗУ у лечењу и рехабилитацији кардиолошких и реуматолошких болесника, као и рехабилитацији пост оперативних стања.