• Лековитост
  Топла лековита вода Нишке Бање са просечном температуром од 37Ц природно обогаћена гасом радона, у комбинацијама са другим терапијама помаже код лечења: кардиоваскуларних обољења, свих облика повишеног крвног притиска, реуматских обољења, изузетно повољно делује на рехабилитације стања након: прелома костију и ишчашења зглобова, централне одузетоси и операција кичме оштећења крвних судова и др.
 • Бањски медицински дан обухвата
  - Смештај
  - Исхрану
  - Лечење и дијагностику (тест оптерећења, одређене лабораторијске анализе које улазе у цену бањског дана) - терапијске процедуре које улазе у цену бањског дана
 • Смештај
  Институт "Нишка Бања" располаже следећим смештајним капацитетима:
  - Стационар Радон - 300 лежаја
  - Стационар Зеленгора - 160 лежаја
  - Стационар Терме - 100 лежаја

ДИЈАГ.СРОДНЕ ГРУПЕ

КОНТАКТИ

Пролећна кардиолошка радионица

U periodu od 30. marta do 2. aprila 2017. godine na Kopaoniku održana je treća “Prolećna kardiološka radionica” u organizaciji Akademskog medicinskog edukacionog centra (AMEC-a) i Medupdate-a. 

Iz Instituta Niška Banja u radu radionice učestvovalo je pet lekara: prof. dr Ivan Tasić,  mr. sci med Bojan Ilić, dr sci. med. Dejan Petrović, prim. mr sci. med  Svetlana Kostić i dr Dejan Simonović. 

Dr. Bojan Ilić, dr. Dejan Petrović i dr. Dejan Simonović održali su plenarna predavanja u “Radionici za rehabilitaciju kardioloških bolesnika”, a prof. dr Ivan Tasić i dr Svetlana Kostić u “Radionici za prevenciju kardiovaskularnih bolesti”: 

1. Prikaz bolesnika kroz kardiovaskularni kontinuum - B. Ilić, D. Simonović  

2. Specifičnosti rehabilitacije kod bolesnika starije životne dobi – D. Petrović, M. Deljanin-Ilić

3. Kada i kako proceniti rizik od kardiovaskularnih bolesti i prioritete prevencije (prikaz osobe i procena njegovog rizika) – I. Tasić

4. Na koji način prevenirati KV bolesti kod pacijenata sa hipertenzijom, dislipidemijom i dijabetesom (prikaz pacijenta sa AH, dislipidemijom i DM) -  S. Kostić

Prof. Ivan Tasić  učestvovao je  i  u radu Radionice za hipertenziju sa temom  “Terapija rezistentne hipertenzije” kao i u sesiji Život posle infarkta miokarda sa temom “Hipertenzija nakon infarkta miokarda-druga dimenzija rizika”.