• Лековитост
  Топла лековита вода Нишке Бање са просечном температуром од 37Ц природно обогаћена гасом радона, у комбинацијама са другим терапијама помаже код лечења: кардиоваскуларних обољења, свих облика повишеног крвног притиска, реуматских обољења, изузетно повољно делује на рехабилитације стања након: прелома костију и ишчашења зглобова, централне одузетоси и операција кичме оштећења крвних судова и др.
 • Бањски медицински дан обухвата
  - Смештај
  - Исхрану
  - Лечење и дијагностику (тест оптерећења, одређене лабораторијске анализе које улазе у цену бањског дана) - терапијске процедуре које улазе у цену бањског дана
 • Смештај
  Институт "Нишка Бања" располаже следећим смештајним капацитетима:
  - Стационар Радон - 300 лежаја
  - Стационар Зеленгора - 160 лежаја
  - Стационар Терме - 100 лежаја

ДИЈАГ.СРОДНЕ ГРУПЕ

КОНТАКТИ

Институт „Нишка Бања“ - обележен Светски дан борбе против артритиса 12.10.2015.

12.10.2015. - Отпремио/ла НишкаТелевизија Светски дан борбе против артритиса | 12.10.2015. НишкаТелевизија. 

У Нишу је 12 октобра 2015., подружница ОРС Ниш у сарадњи са Институтом „Нишка Бања“, обележила Светски дан борбе против артитиса.

Лекари Института „Нишка Бања“ су у разговору са грађанима објашњавали природу ауто имуне хроничне запаљенске болести, као и начине лечења. Саветовано је како водити здрав стил живота и како да учине за себе све што је њиховој моћи како би побољшали своје здравље и свој квалитет живота (редовно узимаје терапије, редовно вежбаје, престанак пушења, …).  

Институт „Нишка Бања“ као регионални центар за лечење реуматских болести даје подршку оболелима у лечењу и рехабилитацији. Подршку акцији такође је дао и град Ниш, присуством народног посланика Милорада Стошића и већника Проф. др Жарака Ранковића. На скупу су подељени информативни флајери и брошуре.