• Лековитост
  Топла лековита вода Нишке Бање са просечном температуром од 37Ц природно обогаћена гасом радона, у комбинацијама са другим терапијама помаже код лечења: кардиоваскуларних обољења, свих облика повишеног крвног притиска, реуматских обољења, изузетно повољно делује на рехабилитације стања након: прелома костију и ишчашења зглобова, централне одузетоси и операција кичме оштећења крвних судова и др.
 • Бањски медицински дан обухвата
  - Смештај
  - Исхрану
  - Лечење и дијагностику (тест оптерећења, одређене лабораторијске анализе које улазе у цену бањског дана) - терапијске процедуре које улазе у цену бањског дана
 • Смештај
  Институт "Нишка Бања" располаже следећим смештајним капацитетима:
  - Стационар Радон - 300 лежаја
  - Стационар Зеленгора - 160 лежаја
  - Стационар Терме - 100 лежаја

ДИЈАГ.СРОДНЕ ГРУПЕ

КОНТАКТИ

О Нама

Добро дошли у Нишку Бању, бању Цара Константина и бању српских краљева. Добро дошли у краљевство воде, здравља и лепоте, у оазу ваздуха и мира, добро дошли у храм здравља.

   

Институт „Нишка Бања“ је здравствена, научно-наставна и истраживачка установа која се бави лечењем и рехабилитацијом пацијената оболелих од кардиоваскуларних и реуматских болести.  

Институт је опремљен савременим медицинским апаратима за дијагностику и лечење у областима неинвазивне кардиолошке дијагностике, реуматологије и ортопедске хирургије.

    
     

Укупан смештајни капацитет Института је 560 лежајева, распоређен у три стационара: „Радон“, „Зеленгора“ и „Терме“. Сваки од стационара чини целину за себе и располаже, осим смештајног дела, и комплетним терапијским блоком (хидро, кинези, електро и пелоидо) и више различитим салама за организовану групну и индивидуалну рекреацију и забаву.

        

Да бисмо увећали Ваше задовољство током боравка у овој оази здравља,  нудимо Вам широк спектар услуга у велнес центру „Сенс“ у стационару „Радон“.

        

Осим здравствено-рекреативног туризма, Институт пружа све услове за организовање и реализацију спортског туризма (тениски терени, отворени и затворени терени за кошарку, рукомет и мали фудбал, стартне терене за параглајдинг), као и за конгресни туризам (амфитеатар са савременом техничком опремом капацитета 300 места, пленум сала капацитета 60 места), ресторане и салоне за пружање угоститељских услуга са препознатљивом националном кухињом.  

        

Потпун утисак о Институту за лечење „Нишка Бања“ може се стећи тек боравком у изузетно лепом и здравом амбијенту Нишке Бање, што уз дејство лековитости природног фактора Институту даје епитет изузетног места за лечење, рехабилитацију, одмор и рекреацију. 

Минерална вода главног извора Нишке Бање је хипертермална са температуром од 38ºЦ, олиго-минерална и припада групи лековитих вода. Основна лековита својства долазе од термализма и Радона.