• Лековитост
  Топла лековита вода Нишке Бање са просечном температуром од 37Ц природно обогаћена гасом радона, у комбинацијама са другим терапијама помаже код лечења: кардиоваскуларних обољења, свих облика повишеног крвног притиска, реуматских обољења, изузетно повољно делује на рехабилитације стања након: прелома костију и ишчашења зглобова, централне одузетоси и операција кичме оштећења крвних судова и др.
 • Бањски медицински дан обухвата
  - Смештај
  - Исхрану
  - Лечење и дијагностику (тест оптерећења, одређене лабораторијске анализе које улазе у цену бањског дана) - терапијске процедуре које улазе у цену бањског дана
 • Смештај
  Институт "Нишка Бања" располаже следећим смештајним капацитетима:
  - Стационар Радон - 300 лежаја
  - Стационар Зеленгора - 160 лежаја
  - Стационар Терме - 100 лежаја

ДИЈАГ.СРОДНЕ ГРУПЕ

КОНТАКТИ

Клиника за рехабилитацију

Клиника за рехабилитацију има 350 кревета у једнокреветним, двокреветним и трокреветним собама. Рад клинике се одвија кроз 5 одељења, распоређених у стационарима Радон (одељење А, Б, Ц), Терме (одељење Д) и Зеленгора (одељење Е). На одељењима А, Б, Ц и Д обаља се специјализована рехабилитација кардиоваскуларних болесника. На овим одељенима се спроводи рехабилитација болесника по индикацијама Републичког завода за здравствено осигурање: болесници након инфаркта срца, бајпас операција на срцу и другим крвним судовима, замене залиска вештачким и болесници са срчаном слабошћу. Рад на одељењима се одвија кроз свакодневне визите собног лекара и сестре, уз визиту са начелником једном недељно.

     

На клининици раде наставници Медицинског факултета у Нишу, специјалисти и доктори медицине. Након прегледа и електрокардиограма раде се додатна испитивања: лаборатотија, тест физичким оптерећењем, а по потреби се могу урадири ванстандарнда испитивања за ове боленике, као што су ехокардиографија, стрес ехокардиографија, 24-часовни амбулаторни мониторинг крвног притиска, 24-часовни холтер мониторинг, преглед вратних крвних судова и др. Кроз разговор болесника са медицинским особљем решавају се све дилеме које болесник има, а и додано се организују предавања за болеснике једном недељно. Утиче се на промену лоших животних навика и спроведи се корекције фактора ризика одговорних за настанак кардиоваскуларних болести. Камен темељац кардиоваскуларне рехабилитације је континуирани и дозирани физички тренинг. На крају болесник добија отпусну листу са комплетном дијагностиком, одговарајућом терапијом и упуством за даљи начин живота.