• Лековитост
  Топла лековита вода Нишке Бање са просечном температуром од 37Ц природно обогаћена гасом радона, у комбинацијама са другим терапијама помаже код лечења: кардиоваскуларних обољења, свих облика повишеног крвног притиска, реуматских обољења, изузетно повољно делује на рехабилитације стања након: прелома костију и ишчашења зглобова, централне одузетоси и операција кичме оштећења крвних судова и др.
 • Бањски медицински дан обухвата
  - Смештај
  - Исхрану
  - Лечење и дијагностику (тест оптерећења, одређене лабораторијске анализе које улазе у цену бањског дана) - терапијске процедуре које улазе у цену бањског дана
 • Смештај
  Институт "Нишка Бања" располаже следећим смештајним капацитетима:
  - Стационар Радон - 300 лежаја
  - Стационар Зеленгора - 160 лежаја
  - Стационар Терме - 100 лежаја

ДИЈАГ.СРОДНЕ ГРУПЕ

КОНТАКТИ

Капилароскопија

 

Капилароскопија  се заказује сваког радног дана од 12:00ч до 14:00ч лично на клиници за реуматологију у Институту „Нишка Бања“, стационар „Зеленгора“ (I спрат, соба 152) или телефонским позивом на број: 018/502-032.

 

 

 

 

 

 

 

 

Потребна документација за преглед:

 1. специјалистички (плави) упут лекара опште праксе Вашег дома Здравља;
 2. уколико сте  осигурани преко фонда а нисте са подручја Нишког региона долазите са овереним упутом лекарске комисије; Вашег Фонда здравственог осигурања;  
 3. здравствена књижица(оверена);
 4. новац за партиципацију или документ на основу чега сте ослобођени исте;


Капилароскопија је метода прегледа малих крвних судова коже. Најпогодиње место за капилароскопски преглед је кожа руба нокатне плоче која се пре посматрања стереомикроскопом прекрива танким слојем провидног, безбојног уља. Капилароскопски преглед се обавља у просторији са микроклиматским условима у зони конфора.

С обзиром да промене у спољашњој температури, физичко и психичко стање испитаника, пушење и други чиниоци могу да утичу на микроциркулацију, то особе код којих ће се радити преглед треба да проведу најмање 15 минута у истим микроклиматским условима у којима ће се обавити преглед, а пушачи не смеју да пуше најмање 15 минута пре прегледа. У току капилароскопије особа којој се посматрају капилари седи, а рука на којој се гледају капиларне петље треба да се налази у нивоу срца.

Преглед се обавља три пута недељно, уторком и средом од 11:00ч и четвртком од 12:00ч.