• Лековитост
  Топла лековита вода Нишке Бање са просечном температуром од 37Ц природно обогаћена гасом радона, у комбинацијама са другим терапијама помаже код лечења: кардиоваскуларних обољења, свих облика повишеног крвног притиска, реуматских обољења, изузетно повољно делује на рехабилитације стања након: прелома костију и ишчашења зглобова, централне одузетоси и операција кичме оштећења крвних судова и др.
 • Бањски медицински дан обухвата
  - Смештај
  - Исхрану
  - Лечење и дијагностику (тест оптерећења, одређене лабораторијске анализе које улазе у цену бањског дана) - терапијске процедуре које улазе у цену бањског дана
 • Смештај
  Институт "Нишка Бања" располаже следећим смештајним капацитетима:
  - Стационар Радон - 300 лежаја
  - Стационар Зеленгора - 160 лежаја
  - Стационар Терме - 100 лежаја

ДИЈАГ.СРОДНЕ ГРУПЕ

КОНТАКТИ

Истраживање здравља становништва Србије

У периоду  од 4. октобра до 30. новембра 2013. године, Министрство здравља спроводи истраживање здравља становништва на територији Србије  у сарадњи са Институтом за јавно здравље Србије "Др Милан Јовановић Батут", у оквиру пројекта "Пружање унапредјених услуга на локалном нивоу "-ДИЛС, који се финансира из кредита Светске банке. Истраживање ће обухватити око 6500 домаћинстава, односно чланове старије од 7 година. Учешће у истраживању је добровољно, а разговор са члановима домаћинства , као и мерење висине, тежине и  крвног притиска, обавиће професионални тимови анкетара, уз подршку медицинских радника.(Додатне Информације о истраживању можете видети  овде)