• Лековитост
  Топла лековита вода Нишке Бање са просечном температуром од 37Ц природно обогаћена гасом радона, у комбинацијама са другим терапијама помаже код лечења: кардиоваскуларних обољења, свих облика повишеног крвног притиска, реуматских обољења, изузетно повољно делује на рехабилитације стања након: прелома костију и ишчашења зглобова, централне одузетоси и операција кичме оштећења крвних судова и др.
 • Бањски медицински дан обухвата
  - Смештај
  - Исхрану
  - Лечење и дијагностику (тест оптерећења, одређене лабораторијске анализе које улазе у цену бањског дана) - терапијске процедуре које улазе у цену бањског дана
 • Смештај
  Институт "Нишка Бања" располаже следећим смештајним капацитетима:
  - Стационар Радон - 300 лежаја
  - Стационар Зеленгора - 160 лежаја
  - Стационар Терме - 100 лежаја

ДИЈАГ.СРОДНЕ ГРУПЕ

КОНТАКТИ

Исхрана пацијената

Сви пацијенти смештени у Институту хране се у ресторанима објеката у којима су смештени. Исхрана пацијената није по принципу самопослуживања већ је храна сервирана на столу, што у многоме олакшава и побољшава комфор пацијената. За непокретне пацијенте, или оне којима лекар пропише исхрану у соби организован је транспорт и сервирање хране у соби пацијента.

   

Комплетна припрема хране, дистрибуција до удаљених објеката и послужење врши се у складу са ХАЦЦП системом према Кодекс алиментариус-у ЦАЦ/РЦП 1-1969, Рев. 4-2003 како би се осигурало да храна буде безбедна за употребу и жељеног квалитета. На најекономичнији начин се управља средствима и залихама хране. Зато су добављачи хране проверени, поуздани, стабилног квалитета, брзи и тачни у преузетим роковима испоруке. Запослени који раде са храном су у потпуности обучени, квалификовани, способни и мотивисани за припрему хране према свим захтевима квалитета хране.

     

Храна се припрема у централној кухињи у објекту „Радон“ и она је капацитета 560 порција по оброку. Капацитети ресторана су: „Радон“ – до 290 места, „Зеленгора“ до 150 места, „Терме“ до 100 места. Пацијенти имају могућност избора јела, а пацијентима којима лекар пропише дијаталну исхрану добија дијеталну храну.