• Лековитост
  Топла лековита вода Нишке Бање са просечном температуром од 37Ц природно обогаћена гасом радона, у комбинацијама са другим терапијама помаже код лечења: кардиоваскуларних обољења, свих облика повишеног крвног притиска, реуматских обољења, изузетно повољно делује на рехабилитације стања након: прелома костију и ишчашења зглобова, централне одузетоси и операција кичме оштећења крвних судова и др.
 • Бањски медицински дан обухвата
  - Смештај
  - Исхрану
  - Лечење и дијагностику (тест оптерећења, одређене лабораторијске анализе које улазе у цену бањског дана) - терапијске процедуре које улазе у цену бањског дана
 • Смештај
  Институт "Нишка Бања" располаже следећим смештајним капацитетима:
  - Стационар Радон - 300 лежаја
  - Стационар Зеленгора - 160 лежаја
  - Стационар Терме - 100 лежаја

ДИЈАГ.СРОДНЕ ГРУПЕ

КОНТАКТИ

Холтер ЕКГ-а

 

Преглед се заказује сваког радног дана од 09:00ч до 14:30ч лично на одељењу кардиоваскуларне дијагностике у Институту „Нишка Бања“, стационар „Радон“ (III спрат, соба 302) или телефонским позивом на следеће бројеве: 018/502-260 или 018/502-207.


За заказивање је потребно дати своје личне податке и број телефона, као и име интернисте, односно кардиолога који индикује овај преглед.
Кабинет се налази на одељењу кардиоваскуларне дијагностике у Институту „Нишка Бања“, стационар „Радон“ (III спрат, соба 306).
Холтери се постављају у 12 сати.
Скидају се сутрадан у 11 сати.
Налаз се издаје дан после скидања холтера од 11ч до 14:30ч.

 


Приликом доласка на преглед са собом понети:

 1. оверену здравствену књижицу; 
 2. личну карту; 
 3. ЕКГ у миру и све раније снимљене ЕКГ снимке;
 4. упут од лекара опште праксе(осигураници ван територије фонда Ниш морају имати оверен упут);
По постављању апарата пацијенту се препоручује да обавља своје свакодневне активности и редовно користи терапију, ако није другачије назначено. Препоручује се лагана шетња, без наглих покрета, спавање на леђима. Не дирати електроде рукама и не квасити, тј. не туширати се и не купати се. Не ићи на ултразвук или рендген и друге прегледе.

Дозвољена је употреба мобилног телефона, рачунара и ТВ-а.
Пацијент потписује изјаву да ће постављену му опрему, чувати и вратити у исправном стању сутрадан.
Налаз се издаје у зависности од степена хитности , а надуже у року од 30 дана.