• Лековитост
  Топла лековита вода Нишке Бање са просечном температуром од 37Ц природно обогаћена гасом радона, у комбинацијама са другим терапијама помаже код лечења: кардиоваскуларних обољења, свих облика повишеног крвног притиска, реуматских обољења, изузетно повољно делује на рехабилитације стања након: прелома костију и ишчашења зглобова, централне одузетоси и операција кичме оштећења крвних судова и др.
 • Бањски медицински дан обухвата
  - Смештај
  - Исхрану
  - Лечење и дијагностику (тест оптерећења, одређене лабораторијске анализе које улазе у цену бањског дана) - терапијске процедуре које улазе у цену бањског дана
 • Смештај
  Институт "Нишка Бања" располаже следећим смештајним капацитетима:
  - Стационар Радон - 300 лежаја
  - Стационар Зеленгора - 160 лежаја
  - Стационар Терме - 100 лежаја

ДИЈАГ.СРОДНЕ ГРУПЕ

КОНТАКТИ

Институт „Нишка Бања“ 9. маја 2016. обележио ЕВРОПСКИ ДАН СРЧАНЕ СЛАБОСТИ

ЕВРОПСКИ ДАН СРЧАНЕ СЛАБОСТИ обележен је у Институту "Нишка Бања" акцијом лекара 09. маја 2016. од 10:00 до 12:00 часова испред стационара Зеленгора. Европски дан срчане слабости се обележава у целој Европи од маја 2011. године, односно у Србији од 2012. године у организацији Удружења за срчану слабост Србије. Овај дан је осмишљен како би указао на важност препознавања срчане инсуфицијенције, успостављања тачне дијагнозе и адекватног лечења. Институт ”Нишка Бања” – Клиника за кардиологију и ове године је узела активно учешће у обележавању дана срчане слабости.

У понедељак, 09. маја 2016. године, наши лекари су кроз интеракцију са заинтересованим грађанима, говорили о томе зашто је срчана слабост један од највећих проблема савремене цивилизације, мерили су крвни притисак, разговарати са посетиоцима, давали савете који се односе на превенцију срчане инсуфицијенције, односно подсећали су болеснике зашто је битно да редовно узимају прописану терапију и да се редовно контролишу.

И ове године био је подељен штампани материјал који је конципиран тако да, на једноставан начин и без збуњујуће медицинске терминологије, објасни шта је то срчана слабост, зашто је битна, која су то стања која доводе до срчане слабости, који су симптоми и знаци срчане слабости, када се јавити свом лекару. Интересантна су и поглавља која се тичу планирања терапије, како не заборавити да узмете лек, како се понашати током свакодневних активности.