• Лековитост
  Топла лековита вода Нишке Бање са просечном температуром од 37Ц природно обогаћена гасом радона, у комбинацијама са другим терапијама помаже код лечења: кардиоваскуларних обољења, свих облика повишеног крвног притиска, реуматских обољења, изузетно повољно делује на рехабилитације стања након: прелома костију и ишчашења зглобова, централне одузетоси и операција кичме оштећења крвних судова и др.
 • Бањски медицински дан обухвата
  - Смештај
  - Исхрану
  - Лечење и дијагностику (тест оптерећења, одређене лабораторијске анализе које улазе у цену бањског дана) - терапијске процедуре које улазе у цену бањског дана
 • Смештај
  Институт "Нишка Бања" располаже следећим смештајним капацитетима:
  - Стационар Радон - 300 лежаја
  - Стационар Зеленгора - 160 лежаја
  - Стационар Терме - 100 лежаја

ДИЈАГ.СРОДНЕ ГРУПЕ

КОНТАКТИ

Светски дан срца обележен у Нишкој Бањи

Институт „Нишка Бања“ у сарадњи са Удружењем кардиолога Србије и Институтом за јавно здравље Ниш, под покровитељством Министарства здравља републике Србије и Српске академије наука и уметности обележио је Светски дан срца 29. септембра 2017. год. у периоду од 10 до 12 часова, на платоу код фонтане у Нишкој Бањи.

Ове године Светски дан срца обележен је под слоганом „Пренеси знање, чувај своје срце”.

Лекари Института „Нишка Бања“ и Института за јавно здравље Ниш указали су на најзначајније факторе ризика за појаву болести срца и крвних судова. Такође, они су свим заинтересованим суграђанима израчунавати скорове ризика оболевања од кардиоваскуларних болести, мерили крвни притисак, телесну тежину и висину, израчунавали боди мас индекс и делили савете о здравом начину живота. Такође, био је организован едукативни час вежбања за кардиоваскуларни систем и шетња стазама здравља.

Ученици ОШ „Иван Горан Ковачић“ из Нишке Бање представили су своје ликовне радове на тему „Чувај своје срце“.

Подршку овој манифестацији пружили су Председник ГО Нишка Бања господин Дејан Јовановић и Председник скупштине ГО Нишка Бања господин Зоран Јовановић.