• Лековитост
  Топла лековита вода Нишке Бање са просечном температуром од 37Ц природно обогаћена гасом радона, у комбинацијама са другим терапијама помаже код лечења: кардиоваскуларних обољења, свих облика повишеног крвног притиска, реуматских обољења, изузетно повољно делује на рехабилитације стања након: прелома костију и ишчашења зглобова, централне одузетоси и операција кичме оштећења крвних судова и др.
 • Бањски медицински дан обухвата
  - Смештај
  - Исхрану
  - Лечење и дијагностику (тест оптерећења, одређене лабораторијске анализе које улазе у цену бањског дана) - терапијске процедуре које улазе у цену бањског дана
 • Смештај
  Институт "Нишка Бања" располаже следећим смештајним капацитетима:
  - Стационар Радон - 300 лежаја
  - Стационар Зеленгора - 160 лежаја
  - Стационар Терме - 100 лежаја

ДИЈАГ.СРОДНЕ ГРУПЕ

КОНТАКТИ

МЕЂУНАРОДНИ ДАН ФИЗИОТЕРАПЕУТА

ПОКРЕНИ СЕ, ОСЕТИ ЖИВОТ

Физиотерапеути Института за лечење и рехабилитацију “Нишка Бања” су, по први пут ове године, обележили свој дан – 8. септембар Међународни дан физиотерапеута, са жељом да скрену пажњу јавности на улогу и значај физиотерапеута у лечењу и рехабилитацији, али и у очувању здравља и побољшању квалитета живота.

Јавном часу вежбања су, осим физиотерапеута, присуствовали радници Института „Нишка Бања”, становници Нишке Бање, ученици Основне школе “Иван Горан Ковачић” из Нишке Бање и Средње медицинске школе “Др Миленко Хаџић” из Ниша.

Манифестацијом “Покрени се, осети живот”, физиотерапеути су указали на значај физичке активности у животу човека од рођења до краја живота.