• Лековитост
  Топла лековита вода Нишке Бање са просечном температуром од 37Ц природно обогаћена гасом радона, у комбинацијама са другим терапијама помаже код лечења: кардиоваскуларних обољења, свих облика повишеног крвног притиска, реуматских обољења, изузетно повољно делује на рехабилитације стања након: прелома костију и ишчашења зглобова, централне одузетоси и операција кичме оштећења крвних судова и др.
 • Бањски медицински дан обухвата
  - Смештај
  - Исхрану
  - Лечење и дијагностику (тест оптерећења, одређене лабораторијске анализе које улазе у цену бањског дана) - терапијске процедуре које улазе у цену бањског дана
 • Смештај
  Институт "Нишка Бања" располаже следећим смештајним капацитетима:
  - Стационар Радон - 300 лежаја
  - Стационар Зеленгора - 160 лежаја
  - Стационар Терме - 100 лежаја

ДИЈАГ.СРОДНЕ ГРУПЕ

КОНТАКТИ

ИЗВЕШТАЈ СА 15. ИНТЕРНАЦИОНАЛНОГ СИМПОЗИЈУМА КЛИНИЧКЕ КАРДИОЛОГИЈЕ И СРЧАНЕ ИНСУФИЦИЈЕНЦИЈЕ (CARDIOS 2017)

У Београду је 07. и 08. априла 2017. године у хотелу „Hyatt Regency“ одржан XV Интернационални конгрес клиничке кардиологије и срчане инсуфицијенције. Конгрес је организован под покровитељством Удружења за срчану слабост Србије, Медицинског факултета Универзитета у Београду, Српске Академије наука и уметности и Европског удружења за срчану слабост.

Најновија и најзначајнија достигнућа у кардиологији у овој и прошлој години презентована су захваљујући учешћу 40 домаћих и 15 предавача по позиву из 10 европских земаља. Рад конгреса се одвијао у две сале у 13 сесија.

Професор Fausto Pinto, бивши председник Европског удружења кардиолога (ЕСЦ) у периоду 2014. – 2016. је одржао пленарно предавање „Улога неинвазивних метода у лечењу болесника са срчаном инсуфицијенцијом“. Он је истовремено био и добитник Златне медаље Удружења за срчану слабост Србије. Запажено је било и предавање професора Karla Swedberga под насловом „Историјски развој и перспективе ACEI, бета-блокатора и ARNI: личне и клиничке поуке“.

Лекари Института „Нишка Бања“ су традиционално и активно учествовали у раду конгреса. Проф. др Стеван Илић је одржао предавање о фиксним комбинацијама у лечењу артеријске хипертензије, док је мр сци. мед Драган Маринковић постигао значајно признање за такмичење у квизу ХОТ – Младе наде српске кардиологије, где су презентовани најзанимљивији случајеви из клиничке праксе.

CardioS 2017, као изванредан едукативни и практични догађај, наставља традицију врхунских кардиолошких састанака, интерактивне едукације и обједињавања знања и искустава европске и српске кардиологије, као и пријатног дружења.