• Лековитост
  Топла лековита вода Нишке Бање са просечном температуром од 37Ц природно обогаћена гасом радона, у комбинацијама са другим терапијама помаже код лечења: кардиоваскуларних обољења, свих облика повишеног крвног притиска, реуматских обољења, изузетно повољно делује на рехабилитације стања након: прелома костију и ишчашења зглобова, централне одузетоси и операција кичме оштећења крвних судова и др.
 • Бањски медицински дан обухвата
  - Смештај
  - Исхрану
  - Лечење и дијагностику (тест оптерећења, одређене лабораторијске анализе које улазе у цену бањског дана) - терапијске процедуре које улазе у цену бањског дана
 • Смештај
  Институт "Нишка Бања" располаже следећим смештајним капацитетима:
  - Стационар Радон - 300 лежаја
  - Стационар Зеленгора - 160 лежаја
  - Стационар Терме - 100 лежаја

ДИЈАГ.СРОДНЕ ГРУПЕ

КОНТАКТИ

Клиника за кардиоваскуларне болести
Пријем на болничко лечење

Поштовани,

У случају потребе за болничким лечењем или испитивањем указујемо Вам да се пријем може обавити у хитним стањима у било које време дана или ноћи у пријемној кардиолошкој амбуланти Клинике за КВБ а за то Вам је потребна следећа документација:

 • зелени (болнички) упут лекара хитне медицинске помоћи и
 • здравствена књижица (оверена).

 

Уколико немате здравствено осигурање, а примљени сте као хитан случај у јединицу интензивне неге, Клиника ће бити принуђена да Вам испостави рачун за целокупно лечење, које се пре отпуста мора платити или приложити средство обезбеђења наплате.
Заказивање планиране хоспитализације врши се личним контактом на петом спрату, а пријем у заказано време преко пријемне кардиолошке амбуланте.

У случају изненадне спречености да на време стигнете на Клинику за КВБ, обавестите о томе одговорну медицинску сестру надлежне службе путем телефона  018/502-226.

Потребна документација за пријем:

 1. зелени (болнички) упут лекара опште праксе Вашег Дома Здравља;
 2. уколико сте осигурани преко фонда, а нисте са подручја Нишког региона долазите са овереним упутом лекарске комисије Вашег Фонда здравственог осигурања;
 3. здравствена књижица (оверена);
 4. лична карта;
 5. ранија медицинска документација;
 6. новац за партиципацију или документ на основу чега сте ослобођени исте.

 

Клиника за реуматологију 
Пријем на болничко лечење

У случају потребе за болничким лечењем или испитивањем указујемо Вам да се пријем  може обавити у заказано време од 8.00ч до 14.00ч „Зеленгора“ I спрат  соба 152 или у време договорено са одговорном медицинском сестром - контакт телефон  018/502-032.
            Све процедуре пријема се одвијају на једном месту у пријемној служби Института „Нишка Бања“  - „Радон“ IV спрат (018/502-010, 502 – 020 и 502 – 030). 

 

 

 

Потребна документација за пријем:

 1. зелени (болнички) упут лекара опште праксе Вашег Дома Здравља;
 2. уколико сте осигурани преко фонда, а нисте са подручја Нишког региона долазите са овереним упутом лекарске комисије Вашег Фонда здравственог осигурања;
 3. здравствена књижица (оверена);
 4. лична карта;
 5. ранија медицинска документација;
 6. новац за партиципацију или документ на основу чега сте ослобођени исте.

Служба Ортопедије
Пријем на болничко лечење

У случају потребе за болничким лечењем или испитивањем указујемо Вам да се пријем  може обавити од 8 до 14 сати (у време договорено са ординирајућим лекаром на телефон 018/502-022 ).
 Све процедуре пријема се одвијају на једном месту у пријемној служби Института „Нишка Бања“  - „Радон“ IV спрат. Поштујте заказано време пријема.
             У случају изненадне спречености да дођете или да на време стигнете, обавестите о томе одговорну медицинску сестру надлежне службе путем телефона 018/502 – 023.

 

 

Потребна документација за пријем:

 1. зелени (болнички) упут лекара опште праксе Вашег Дома Здравља;
 2. здравствена књижица (оверена);
 3. лична карта;
 4. преоперативна медицинска документација (консултативне прегледе надлежних лекара);
 5. новац за партиципацију или документ на основу чега сте ослобођени исте.

Клиника за специјализовану рехабилитацију
Пријем на рехабилитацију

Након добијеног одобрења од стране Републичког фонда за здравствено осигурање потребну документацију за остваривање специјализоване рехабилитације потребно је послати на адресу Института „Нишка Бања“: улица Српских Јунака број 2, 18205 Нишка Бања.
Позив о остваривању рехабилитације добијате од пријемне службе Института „Нишка Бања“ путем телефона или путем препоручене поште.
Поштујте заказани термин  пријема и понесите све потребне ствари и документацију. У случају изненадне спречености да на време стигнете у Институт, потребно је да обавестите надлежну пријемну службу путем телефона  018/502-010, 502 – 020 и 502 – 030.

Потребна документација за пријем:

 1. здравствена књижица (оверена);
 2. лична карта;
 3. ранија медицинска документација;
 4. новац за партиципацију или документ на основу чега сте ослобођени исте.


НАПОМЕНА:

Препоручујемо да за пријем на Клинику за кардиоваскуларне болести, Службу ортопедије, Клинику за реуматологију и Клинику за специјализовану рехабилитацију понесете следеће ствари:

 1. пиџаму / спаваћицу са пресвлаком, рубље;
 2. хигијенски прибор;
 3. папуче;
 4. бројеве телефона блиских рођака;
 5. новине, књиге, укрштене речи;
 6. све лекове које сте пили код куће или оригинална паковања;

Лекове које ћете добијати на клиникама биће Вам прописани од стране наших лекара.

Уласком у Институт Ви сте у зони наше одговорности и старања зато ни један лек не можете узимати без одобрења ординирајућег лекара. Молимо да се овог упутства придржавате у потпуности како бисмо избегли ризик који носи узимање неких лекова и интеракција са неким другим које ћете добијати на клиникама.

НЕ носите вредности (накит, велике суме новца и сл.). Не можемо гарантовати за њихову сигурност.

Посете пацијентима
Време посета : од 13  до 14ч свакодневно.
Лични контакт родбине са ординирајућим лекарем је могућ, а најбоље је да то буде у времену од 13 до 14ч.

Превоз
Институт „Нишка Бања“ не располаже својим возним парком али омогућава превоз болесника на међуклиничка испитивања и прегледе на територији Ниша као и превоз у друге болнице у које се болесници преводе ради даљег лечења. Служба ортопедије болесницима може обезбедити превоз до куће, по завршеном лечењу, колима хитне помоћи матичног фонда.

Молимо све пацијенте да се придржавају кућног реда.

Извод из правилника о кућном реду налази се у свакој соби на свим Клиникама.