• Лековитост
  Топла лековита вода Нишке Бање са просечном температуром од 37Ц природно обогаћена гасом радона, у комбинацијама са другим терапијама помаже код лечења: кардиоваскуларних обољења, свих облика повишеног крвног притиска, реуматских обољења, изузетно повољно делује на рехабилитације стања након: прелома костију и ишчашења зглобова, централне одузетоси и операција кичме оштећења крвних судова и др.
 • Бањски медицински дан обухвата
  - Смештај
  - Исхрану
  - Лечење и дијагностику (тест оптерећења, одређене лабораторијске анализе које улазе у цену бањског дана) - терапијске процедуре које улазе у цену бањског дана
 • Смештај
  Институт "Нишка Бања" располаже следећим смештајним капацитетима:
  - Стационар Радон - 300 лежаја
  - Стационар Зеленгора - 160 лежаја
  - Стационар Терме - 100 лежаја

ДИЈАГ.СРОДНЕ ГРУПЕ

КОНТАКТИ

У Институту „Нишка Бања“ од 7. до 9. маја 2015. одржан Симпозијум „Актуелности у кардиологији 5“

Током протеклих 50 година постојања и рада Завода, а потом Института, учињен је снажан напредак, не само у здравственој – основној делатности, већ и у наставно-образовној и научној делатности. Доказ успешне научне активности у Институту су и традиционални Симпозијуми из кардиологије, на којима су презентовани бројни радови како лекара Института, тако и лекара из земље и иностранства. Први Симпозијум из кардиологије одржан је 1970. године у организацији Академика Б. Ђорђевића, Професора Д. Михајловића и Професора И. Ламбића.

Прва четири Симпозијума одржавана су сваке године, а потом сваке друге године. До сада је одржано укупно 24 Симпозијума из кардиологије, ове године je од 07. до 09. маја одржан 25. по реду.

Сваки Симпозијум је праћен штампањем радова у целини, у виду зборника, или последњих година као суплемент часописа Балнеоклиматологија, који се ставља на располагање учесницима на дан отварања Симпозијума. Зборници радова годинама представљају значајну литературу за припрему специјалистичких, магистарских, субспецијалистичких испита и проширење знања из области кардиологије. Сви Симпозијуми до сада су били изузетно посећени.

И овог пута су на Симпозијуму, као и предходних година, обрађени најактуелнији проблеми данашње кардиологије: срчана инсуфицијенција, артеријска хипертензија, атријална фибрилација, данашње могућности у превенцији кардиоваскуларних болести и рехабилитацији кардиоваскуларних болесника, неинванзивне методе и новине у инванзивној кардиологији.

Морамо нагласити да су предавачи и овога пута били наши најеминентнији стручњаци из области кардиологије. У петак и суботу, сесије су модерирали Академик Владимир Кањух, Академик Проф. др Петар Сеферовић, Проф. др Стеван Илић, Проф. др Марина Дељанин Илић, Проф. др Горан Станковић, Проф. др Александар Н. Нешковић, Проф. др Милан А. Недељковић, Проф. др Бранко Белесин, Проф. др Арсен Ристић, Проф. Др Милица Лазовић, Проф. Др Димитра Калимановска Оштрић, Проф. др Милан Павловић, Проф. Др Иван Тасић, Асист. др Татјана Потпара, Проф. др Александар Лазаревић, Проф. др Ана Ђорђевић Дикић, Проф. др Босиљка Вујисић Тешић, Проф. др Јелена Степановић.

Током три дана трајања Симпозијума, учесницима је кроз 12 сесија и велики број краћих а интензивних предавања, пружено обиље најновијих информација из области кардиологије. Том приликом своје знање је проширило преко 800 учесника из земље и иностранства.

Симпозијум је акредитован од стране Здравственог савета Републике Србије. За учешће на Симпозијуму котизација није била предвиђена, тако је било омогућено већем броју лекара да актуелности из кардиологије, на једном месту, током три дана, бесплатно чују и добију у писаној форми.

Организациони Одбор Симпозијума