• Лековитост
  Топла лековита вода Нишке Бање са просечном температуром од 37Ц природно обогаћена гасом радона, у комбинацијама са другим терапијама помаже код лечења: кардиоваскуларних обољења, свих облика повишеног крвног притиска, реуматских обољења, изузетно повољно делује на рехабилитације стања након: прелома костију и ишчашења зглобова, централне одузетоси и операција кичме оштећења крвних судова и др.
 • Бањски медицински дан обухвата
  - Смештај
  - Исхрану
  - Лечење и дијагностику (тест оптерећења, одређене лабораторијске анализе које улазе у цену бањског дана) - терапијске процедуре које улазе у цену бањског дана
 • Смештај
  Институт "Нишка Бања" располаже следећим смештајним капацитетима:
  - Стационар Радон - 300 лежаја
  - Стационар Зеленгора - 160 лежаја
  - Стационар Терме - 100 лежаја

ДИЈАГ.СРОДНЕ ГРУПЕ

КОНТАКТИ

49. МЕЂУНАРОДНИ САЈАМ ТУРИЗМА У НОВОМ САДУ

У Новом Саду је од 29. септембра до 1. октобра 2016. одржан 49. Међународни сајам туризма. Штанд Института "Нишка Бања" је био један од најлепших. Институт су промовисали: прим. мр Ивана Николић Павловић - интерниста, начелник одељења специјализоване рехабилитације "Б"; Ивана Радић - одговорни физиотерапеут Велнес центра; Александра Стојковић и Ивица Тодоровић из маркетинга Института.

Кроз неколико интервјуа за телевизију и радио, као и у директним контактима са посетиоцима сајма промовисане су активности Института у превенцији, лечењу и рехабилитацији кардиоваскуларних и реуматских болести. Истакнуте су предности природних фактора Нишке Бање; опремљеност Института најмодернијом медицинском опремом за дијагностиковање и лечење и велико искуство запослених у Институту - здравственој, научно-наставној и истраживачкој установи.