• Лековитост
  Топла лековита вода Нишке Бање са просечном температуром од 37Ц природно обогаћена гасом радона, у комбинацијама са другим терапијама помаже код лечења: кардиоваскуларних обољења, свих облика повишеног крвног притиска, реуматских обољења, изузетно повољно делује на рехабилитације стања након: прелома костију и ишчашења зглобова, централне одузетоси и операција кичме оштећења крвних судова и др.
 • Бањски медицински дан обухвата
  - Смештај
  - Исхрану
  - Лечење и дијагностику (тест оптерећења, одређене лабораторијске анализе које улазе у цену бањског дана) - терапијске процедуре које улазе у цену бањског дана
 • Смештај
  Институт "Нишка Бања" располаже следећим смештајним капацитетима:
  - Стационар Радон - 300 лежаја
  - Стационар Зеленгора - 160 лежаја
  - Стационар Терме - 100 лежаја

ДИЈАГ.СРОДНЕ ГРУПЕ

КОНТАКТИ

У ИНСТИТУТУ “НИШКА БАЊА” ОД 26. – 28. МАЈА ОДРЖАН ТРАДИЦИОНАЛНИ ПРОЛЕЋНИ СИМПОЗИЈУМ ПОД НАЗИВОМ “ХРОНИЧНИ АРТРИТИСИ 2016.”

Институт за лечење и рехабилитацију „Нишка Бања“ је и ове, 2016. године, од 26. – 28. маја организовао традиционални пролећни Симпозијум, који је ове године био посвећен реуматолошкој проблематици. Тема овог Симпозијума била је: “ХРОНИЧНИ АРТРИТИСИ 2016.“.

Након организовања првог Симпозијума у Нишкој Бањи, 1966. године, наредних година уведена је традиција редовног њиховог одржавања сваке године. 1970.,1971. и 1972. организована су по два Симпозијума годишње, а 1973. одлучено је  да се Симпозијуми одржавају једном годишње, тематски посвећени једне године реуматологији, а друге кардиологији.

Наши Симпозијуми традиционално окупљају специјалисте интерне медицине, физикалне медицине и рехабилитације, ортопедије, педијатрије, имунологе, лекаре опште медицине и друге који се баве реуматским болестима. Учесници Симпозијума, као и претходних година, били су лекари из свих реуматолошких центара у Србији (Институт за реуматологију у Београду, Клиника за реуматологију и имунологију ВМА у Београду, Нови Сад, Крагујевац...).

Научни одбор Симпозијума потрудио се да осмисли занимљив програм значајне научне и стручне вредности. На овогодишњем Симпозијуму водећи домаћи научници и стручњаци су у оквиру 26 предавања по позиву, кроз девет сесија, изнели најновија искуства и ставове о занимљивим темама из реуматологије. Одабрани оригинални радови уз интересантне примере из свакодневне клиничке праксе, који су прошли рецензију Научног одбора Симпозијума, били су изнешени у виду усмених излагања и постера. Новину у оквиру овогодишњег скупа чини састанак Удружења оболелих од реуматских болести уз два занимљива предавања лекара и психолога, који су разменили искуства везана за медикаментну терапију и психолоски аспект реуматских болесника. Низ изузетних предавача, добро осмишљене теме предавања по позиву, оригинални радови као и пратећи програм Симпозијума, допринели су одличној размени искустава и стицању савремених знања и ставова у области реуматологије. Представљање националног регистра за хроничне артритисе и планови нових пројеката и програма рада у области реуматологије били су, такође, представљени на овом скупу.

Свим колегама које су узеле учешће у раду Симпозијума и помогле да се брижно негована традиција одржавања пролећних Симпозијума у Институту „Нишка Бања“  очува, одајемо велико признање и захвалност.

 

  

 

  

 

  

 

  

 

  

 

 

 

Организациони одбор Симпозијума