• Лековитост
  Топла лековита вода Нишке Бање са просечном температуром од 37Ц природно обогаћена гасом радона, у комбинацијама са другим терапијама помаже код лечења: кардиоваскуларних обољења, свих облика повишеног крвног притиска, реуматских обољења, изузетно повољно делује на рехабилитације стања након: прелома костију и ишчашења зглобова, централне одузетоси и операција кичме оштећења крвних судова и др.
 • Бањски медицински дан обухвата
  - Смештај
  - Исхрану
  - Лечење и дијагностику (тест оптерећења, одређене лабораторијске анализе које улазе у цену бањског дана) - терапијске процедуре које улазе у цену бањског дана
 • Смештај
  Институт "Нишка Бања" располаже следећим смештајним капацитетима:
  - Стационар Радон - 300 лежаја
  - Стационар Зеленгора - 160 лежаја
  - Стационар Терме - 100 лежаја

ДИЈАГ.СРОДНЕ ГРУПЕ

КОНТАКТИ

Институт “Нишка Бања” учествовао на 14. Интернационалном конгресу клиничке кардиологије и срчане инсуфицијенције

У период од 08-09. априла 2016. год. у Београду одржан је 14. Интернационални конгрес клиничке кардиологије и срчане инсуфицијенције. Конгрес је одржан у хотелу Hyatt Regency.

Из нашег Института учествовало је 7 лекара, који су активно учествовали као председавајући у три сесије и презентовали рад:

Епидемиологија, клинички исходи и лечење срцане инсуфицијенције у Србији: преглед EORP-HF u Srbiji / Epidemiology, outcome and treatment aspectsof heart failure in Serbia: review of EORP-HF in Serbia - M. Deljanin-Ilic (Niška Banja, RS)

Такође, наши лекари су као тим учествовали у пленарној сесији: Супер Лига Србије у кардиологији: такмичење за златну медаљу и заузели златну средину међу 8 екипа.